У Полтаві вчителька розповідала дітям "правоту" РФ

У Полтаві вчителька розповідала дітям "правоту" РФ || фото: https://t.me/poltava_pvp

Полтавська вчителька біології та хімії з 4-ї школи Тетяна Шаповал поширювала російську пропаганду на своїх уроках. З 2021 по 2022 роки під час онлайн занять у ZOOM вона розповідала учням про "звірства" "Азову" та "правоту РФ щодо "ДНР"/"ЛНР".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Октябрський районний суд Полтави призначив вчительці 4 роки умовно без конфіскації майна, але відпустили, призначивши один рік випробувального терміну. Про це стало відомо з матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, які були оприлюднені у січні 2023-го, пише "Полтавщина".

Ймовірно, учні записали відео уроків та передали їх дорослим. Ось уривок із її слів:

"Да. Или иголки под ногти. Тоже смотрела в интернете, как рассказывали, иглы под ногти, человек рассказывал, который вышел с этого плена. Это же фашисты самые настоящие. Это же под ногти, как это под ногти иголкой. Боже, это ужас".

"В свое время надо было разобраться с Донбасом, они хотели федеративности, пусть они были бы федеративными республиками», натомість нині Україна «не подвергалась бы такой экзекуции», «ценой этой территории можно потерять Украину".

Про вчительку відомо, що народилась вона у Кіровській області РФ проте має українське громадянство. Шаповал вже пенсійного віку, але продовжує працювати.

На уроках вона викладала матеріал та спілкувалася з дітьми російською мовою.

У травні, коли контракт Шаповал сплив, її звільнили.

Последние новости