В ОП розповіли, скільки зброї потрібно Україні для перемоги у війні

В ОП розповіли, скільки зброї потрібно Україні для перемоги у війні.

В ОП розповіли, скільки зброї потрібно Україні для перемоги у війні. Фото: US Army

Події
13 червня 2022 13:34

В Офісі президента України вже поставили завдання "мінімум" та "максимум", які потрібно досягти Україні у війні з Росією, а також сказали, яка кількість зброї потрібна Україні для перемоги.

Про це повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так Володимир Зеленський вважає, що програма "мінімум" для України повинна мати такий вигляд: російські війська мають відійти до позицій, які вони займали 23 лютого. Після цього між Україною та Росією може розпочатися мирний переговорний процес, де сторони обговорять усі претензії одна до одної та компроміси, на які готові йти.

Завданням "максимум" у війні президент назвав збереження територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах України, а це означає програш Росії та її трансформацію.

Як написав у Twitter Михайло Подоляк, для того, щоб завершити війну перемогою України, нашій армії потрібно багато важкої зброї, а саме:

  • 1 000 гаубиць;
  • 300 реактивних систем залпового вогню;
  • 500 танків;
  • 2 000 одиниць бронетехніки;
  • 1 000 дронів.

Питання постачання зброї в Україну від західних країн може вирішитись у середу, 15 червня, на зустрічі Контактної групи міністрів оборони.

Крім цього, 13 червня Володимир Зеленський звернувся до учасників American Jewish Committee Global Forum – однієї з найвпливовіших структур, яка активно просуває рішення для оборони України. На зустрічі президент закликав захищати необхідність посилення санкцій проти Росії та допомагати прискорювати постачання Україні зброї, щоб наша армія могла звільнити окуповані райони. Без потужної наступальної зброї, за словами Зеленського, війна затягується.

- Ми маємо зараз історичну нагоду захистити нашу спільну свободу, нашу спільну безпеку, нашу спільну культурну різноманітність від найбільшої хвилі ненависті з усіх, які загрожували світові в останні десятиліття, - сказав Володимир Зеленський під час виступу на форумі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Німеччина надасть Україні сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T, яка вже у жовтні зможе захищати наше небо. Такий тривалий термін постачання встановлено через те, що системи лише виготовляються на заводі, а після цього українські військові мають навчатися користуватися ними.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах