Для чого в Україні скасували безкоштовне розмитнення авто

Для чого в Україні скасували безкоштовне розмитнення авто

Для чого в Україні скасували безкоштовне розмитнення авто - фото: focus.ua

Події
23 червня 2022 17:36

З 1 квітня 2022 року українці могли безкоштовно розмитнювати авто. Очікувалося, що ця пільга буде діяти до кінця воєнного стану. Однак у червні Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект про відміну безкоштовної легалізації автомобілів на іноземних номерах. Пільги перестануть діяти з 1 липня 2022 року.

Як розповів народний депутат Роберт Горват, гроші з розмитнення будуть використані на будівництво доріг та мостів. А також на боротьбу з ворогом. Про це повідомляє "Апостроф".

За словами депутата, ті українці, які хотіли купити та безкоштовно розмитнити автомобілі на іноземних номерах, вже зробили це. Він зазначив, що на покупки автівки у всіх охочих було три місяці, а держава не може безкінечно займатися благодійністю.

 – Було три місяці. Держава відкрила вікно, хто хотів, кому це було потрібно  – ті купили авто. Хто не встиг, якийсь відсоток  – ну, треба було встигати. Держава не може вічно займатися благодійністю. Я ще раз наголошую, у країні війна, і дороги мають будуватися, по ним мають їздити певні вантажі, зокрема, і військового характеру. Десь ми ці гроші маємо брати на будівництво доріг,  – зазначив Роберт Горват.

За час дії пільги безкоштовного розмитнення, в Україну було ввезено автомобілів на загальну суму понад 17 млрд гривень. Саме скільки коштів недоотримав державний бюджет.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах