Прийнято остаточне рішення щодо місця проведення "Євробачення-2023"

Прийнято остаточне рішення щодо місця проведення "Євробачення-2023".

Прийнято остаточне рішення щодо місця проведення "Євробачення-2023". Фото: Eurovision Ukraine - Євробачення Україна/Facebook

Події
23 червня 2022 19:24

Пісенний міжнародний конкурс Євробачення-2023 остаточно вирішили провести не в Україні.

Нагадаємо, 17 червня організатори "Євробачення" заявили, що у 2023 році конкурс не збираються проводити в Україні, незважаючи на те, що змагання 2022 року виграв український хіп-хоп-гурт Kalush Orchestra. Таке рішення було ухвалено через тривалу війну на території України внаслідок повномасштабного військового вторгнення Росії.

Голова Мінкульту Олександр Ткаченко на це відреагував та заявив, що Україну просто поставили перед фактом без обговорення можливостей інших варіантів.

Замість України "Євробачення" наступного року запропонували провести Велику Британію, яка посіла друге місце у конкурсі цього року. Остаточного рішення щодо цього ще немає, але Борис Джонсон виступив за проведення "Євробачення-2023" в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фінальне рішення щодо зміни місця проведення конкурсу ухвалив Європейський мовний союз (EBU). За їхніми поясненнями, провести наступний конкурс в Україні неможливо, оскільки в нашій країні існує серйозний ризик повітряних нальотів/атак з літаків, атак з використанням безпілотників або ракет, що може спричинити значні жертви.

Також на додаток до обґрунтувань навели слова генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, що війна в Україні може затягтися на роки.

Пояснення рішення EBU.Пояснення рішення EBU. Фото: ebu.ch

Пояснення рішення EBU.Пояснення рішення EBU. Фото: ebu.ch
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах