Карта бойових дій в Україні 28 вересня

Карта бойових дій в Україні 28 вересня.

Карта бойових дій в Україні 28 вересня. Фото: defence-ua.com

Події
28 вересня 2022 08:17

В Україні почалася 217-а доба з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, що дало початок новій великій війні. На окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей пройшли так звані "референдуми". Зазначається, що кожен фіктивний референдум, начебто, отримав від 87 до 99% схвалення жителів України.

У Росії продовжується часткова мобілізація. Повідомляється, що на лінію фронту в Херсонській та Харківській областях відправляють новомобілізованих військовослужбовців Західного військового округу без попередньої підготовки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 28 вересня.

Карта бойових дій в Україні 28 вересня.Карта бойових дій в Україні 28 вересня. Фото: www.understandingwar.org

27 вересня ЗСУ зміцнили своїх позицій на східному березі річки Оскіл. З'явилися офіційні повідомлення, що українські війська звільнили Куп’янськ-Вузловий, який є одним із найбільших залізничних вузлів в Харківській області. Є інформація, що наші захисники просунулися в бік Тавіліжанки і закріпили позиції на північний захід від населеного пункту. Окупанти продовжують обстріли Кучерівки, Петропавлівки та Дворічної.

Продовжується український контрнаступ і на північний захід від Лиману. ЗСУ звільнили Піски-Радьківські та проводять там чистку. Також нещодавно було звільнено Рідкодуб, який знаходиться за 20 кілометрів від Лиману. Українська артилерія успішно перекриває матеріально-технічний шлях російських військ до Лиману, що проходить через Сватове-Макіївка-Терни.

Карта бойових дій в Україні 28 вересня.Карта бойових дій в Україні 28 вересня. Фото: www.understandingwar.org

На Херсонському напрямку російські сили продовжують перегруповування підрозділів та заборонили в'їжджати та виїжджати із області. ЗСУ завдали ударів по російським баржам, які рухалися над Дніпром і заважали росіянам ремонтувати Каховський міст. Також українські військові завдали удару по російській поромній переправі поблизу Херсона та по російських складах боєприпасів і ключових позиціях у центральній і північній частині області. Зокрема ворожі системи ППО було знищено у Бериславському, Херсонському та Каховському районах. Також за останній тиждень ЗСУ збили шість ворожих літаків і гелікоптерів.

Російські війська продовжують обстріли та удари по українських позиціях над річкою Інгулець, на північний захід від Херсона та на південь від кордону Херсонської та Дніпропетровської областей поблизу Потьомкиного та Осокорківки.

Карта бойових дій в Україні 28 вересня.Карта бойових дій в Україні 28 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжили безуспішні наземні атаки в Донецькій області. Захисники відбили ворожі наземні атаки на північний схід від Бахмута в районах Соледару, Бахмутського та в районі Курдюмівки, Зайцевого та Майорська. У ЗМІ з'явилася інформація, що в районі Бахмута "вагнерівці" мобілізують людей з виправних колоній.

Минулої доби російські війська здійснили невдалі наземні атаки біля Кам’янки та біля Первомайського неподвалік Авдіївки. Ворог намагається просунутися в напрямках Первомайського, Перемоги, Павлівки та Новомихайлівки.

Карта бойових дій в Україні 28 вересня.Карта бойових дій в Україні 28 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська обстріляли аеродром у Кривому Розі, чим нанесли летовищу значної шкоди. Також окупанти продовжили звичайні повітряні та ракетні удари по українських позиціях на півдні України, зокрема по Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Ракетні удари було завдано по містах Миколаїв, Очаків та Запоріжжя. Російські війська також застосовують безпілотники іранського виробництва для атак українських сил і міст. Було зафіксовано понад 50 вильотів безпілотних літальних апаратів Shahed-136. Понад три такі БпЛА збили в Одеській області.

Українські сили продовжили блокування російських військ у Запорізькій області. У Мелітополі було знищено 10 одиниць військової техніки та вбито понад 20 окупантів. Також минулої доби ЗСУ знищили російську систему С-300 та п'ять інших одиниць військової техніки у Токмаку та Чернігівці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах