Що сказав генсек НАТО про вступ України до альянсу та ядерної загрози від РФ

Що сказав генсек НАТО про вступ України до альянсу та ядерної загрози від РФ.

Що сказав генсек НАТО про вступ України до альянсу та ядерної загрози від РФ. Фото: скріншот з youtube.com/watch?v=rhq7K2uDAjU

Події
30 вересня 2022 22:19

Генеральний секретар військового блоку НАТО підтвердив можливість у майбутньому для України вступити в організацію та пригрозив Росії серйозними наслідками застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, Vgorode писав про те, що президент Володимир Зеленський повідомив про підписання заявки на вступ України до НАТО у прискореному порядку.

Цього ж дня генсек НАТО Єнс Столтенберг дав брифінг, на якому зробив низку заяв щодо України та Росії. Так, за його словами, не варто чекати від НАТО порад Україні щодо зниження темпів бойових дій з метою уникнути ескалації. Отже, очевидно, курс на повну деокупацію території України НАТО підтримує.

Столтенберг наголосив, що НАТО засуджує незаконну анексію українських територій РФ. Процедура входження окупованих регіонів до складу Росії нічого не змінить, і альянс продовжуватиме підтримувати Україну у війні, як робив це раніше.

Щодо вступу України до НАТО було дано таку відповідь: кожна демократична країна має право на те, щоб подати заявку до НАТО, при цьому рішення можуть ухвалити тільки всі держави-учасниці шляхом консенсусу.

Хоча НАТО підтримував і підтримуватиме Україну, Столтенберг зазначив, що військовий блок не є учасником цього конфлікту. Сьогоднішнє рішення Кремля про "входження до складу Росії" 4 українських областей є найбільшою анексією територій в Європі з часів Другої світової війни – такою є офіційна позиція НАТО.

Щодо ядерної зброї Столтенберг сказав таке. По-перше, змін на об'єктах, де зберігається в РФ ядерна зброя, поки що не зафіксовано. Якщо ж Росія все-таки застосує таку зброю в Україні, то на державу-агресор чекають "серйозні наслідки".

Також варто зазначити, що після сьогоднішньої заяви Зеленського про подання заявки до НАТО деякі країни-члени альянсу вже висловили підтримку Україні. Так, зокрема, це зробили глави МЗС країн Балтії та Канади.

Сьогодні ж в ефірі телемарафону радник голови ОП Подоляк заявив, що Україна консультувалася з НАТО перед тим, як подати заявку на вступ. Ці консультації відбувалися на рівні експертів, глав країн та блоку НАТО.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах