Карта бойових дій в Україні 29 листопада

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: Армія Inform

Події
29 листопада 2022 07:41

29 листопада розпочался 279-а доба повномасштабної війни, яку розпочала Російська Федерація на території України. Тяжкі бої наразі тривают біля Бахмута. У Росії вже почали заявляти про перемоги на цьому напрямку, але це не передвіщає неминуче оточення Бахмута. 

У Білорусі розгортають війська. Імовірно, ці дії є частиною планів Росії посилити навчання військових і провести інформаційну операцію, націлену на Україну та Захід. Супутникові знімки з середини листопада вказують на збільшення російської техніки, зокрема основних бойових танків, на 230-му загальновійськовому Обуз-Лєсновському полігоні в Бресті. У Генштабі ЗСУ повідомили, що деякі російські підрозділи з Білорусі можуть перекинути у невизначений район після того, як вони "набудуть бойової спроможності".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 29 листопада.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Геолокаційні кадри показують, що російські окупанти, ймовірно, захопили Озарянівку. Також є непідтверджена інформація, що російські війська зайшли в Курдюмівку, Кліщіївку, Андріївку, Зеленопілля, Підгороднє та Спірне. Можуть поширюватися фальшиві заяви РФ щодо здобутків навколо Бахмута  в рамках інформаційної операції, яка триває з жовтня.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни продовжують утримувати оборону від українських контрнаступальних операцій в районі Сватового. ЗСУ наступали в районі Куземівки та Новоселівського. 27 листопада російські війська атакували Стельмахівку і застосували у населеному пункті термобаричну артилерійську систему ТОС-1А. Українські захисники, ймовірно, готуються до додаткових контрнаступальних дій на лінії Сватове-Кремінна.

Також Збройні сили України продовжили контрнаступальні дії на захід від Кремінної. Вони рухалися у напрямку Площанки та Діброви. Окупанти, своєю чергою, намагаються повернути втрачені позиції на Лиманському напрямку. 28 листопада було відбито російські атаки на Білогорівку та Верхньокам’янське.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Вище ми писали, що 28 листопада російські війська досягли успіху на південь від Бахмута. Українські безпілотники завдають ударів по місцях скупчення російських військ в Озарянівці. Минулої доби російські війська атакували населені пункти на південь і північний схід від Бахмута, а в Росії поширюється інформація, що їхні війська просуваються ближче до центру Бахмута.

Також росіяни продовжили наземні атаки в районі Авдіївки – Донецька. Українські війська відбили атаки окупантів поблизу Водяного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки та Новомихайлівки. Місто Авдіївка має масштабні руйнування інфраструктури внаслідок продовження російських артилерійських ударів. Окрім цього, українські війська, ймовірно, провели контратаку в районі Вугледара. Російські війська продовжували звичайні удари вздовж лінії зіткнення в районі Авдіївка – Донецьк, на заході Донецької та на сході Запорізької областей.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська продовжують зміцнювати укріплені позиції та проводити заходи безпеки на сході Херсонської області. Кадирівці перевіряють у місцевих мешканців документи, проводять "рейди проти диверсантів", виявляють схованки зброї в цивільних. 27 та 28 листопада російські війська продовжували обстрілювати Херсон, Чорнобаївку, Антонівку та Берислав. Також окупанти продовжують рити окопи та зводити укріплення в Херсонській області, а також переміщувати військову техніку та зводити укріплення на Арабатській косі у Криму.

Декілька днів українські війська вдаряли по зосередженню російських військ у Мелітополі, Пологах і Михайлівці Запорізької області. Це призвело до поранень 180 військовослужбовців та знищення 10 одиниць військової техніки та двох складів боєприпасів. Також українські сили обстрілювали російські лінії матеріально-технічного забезпечення у Великих Копанях, Голій Пристані і Раденську. Українські удари пошкодили 30 одиниць російської військової техніки в Голій Пристані та військові склади та командний пункт у невизначених пунктах Скадовського та Херсонського районів.

27 листопада російські війська завдали ударів по містах Запоріжжя, Дніпро та Кривий Ріг. Також окупанти обстріляли Нікополь та Марганець Дніпропетровської області та Очаків Миколаївської області.

Карта бойових дій в Україні 29 листопада.Карта бойових дій в Україні 29 листопада. Фото: www.understandingwar.org

28 листопада російські джерела заявили, що Федеральна служба безпеки Росії зірвала низку українських диверсій у Мелітополі та затримала трьох підозрюваних українських диверсантів, які стверджували, що діяли за наказом українських спецслужб. У Пологах російські війська створили слідчий ізолятор для утримання українських військовополонених та громадян, які звинувачені у співпраці з українськими військовими.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах