Карта бойових дій в Україні 4 грудня

Карта бойових дій в Україні 4 грудня.

Карта бойових дій в Україні 4 грудня. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Події
04 грудня 2022 07:50

У неділю, 4 грудня, розпочалася 284-та доба повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Російська Федерація. Українські сили досягли східного (лівого) берега річки Дніпро навпроти міста Херсона. Зустріч міністрів оборони Росії та Білорусі в Мінську, ймовірно, призведе до подальшого зміцнення двосторонніх зв’язків у сфері безпеки між Росією та Білоруссю.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 4 грудня.

Карта бойових дій в Україні 4 грудняКарта бойових дій в Україні 4 грудня Фото: www.understandingwar.org

Російські війська ведуть оборону в умовах запеклих боїв біля Кремінної та Сватового. Російський мілблогер стверджував, що українські війська нарощують темпи контрнаступальних операцій у східній частині Харківської та західній Луганській областях.

2 грудня українські війська завдали удару по зосередженню російських військ в районі Старобільська, убивши 14 російських військовослужбовців і 30 поранивши. 3 грудня російські джерела повідомили, що українські війська завдали ударів по Хорошому, Старобільську, Сватовому та Новочервоному в Луганській області з ракет HIMARS.

Карта бойових дій в Україні 4 грудняКарта бойових дій в Україні 4 грудня Фото: www.understandingwar.org

3 грудня російські війська продовжували наступальні дії навколо Бахмута. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми в 13 км на північний схід від Бахмута в районі Соледару та в 4 км на південь від Бахмута в районі Опитного. Російські мілблогери стверджували, що повідомлення про відхід українських військ з передмістя Бахмута неправдиві, а в Опитному тривають серйозні бої. Окремий російський мілблогер 3 грудня заявив, що українські війська намагалися прорвати російські позиції поблизу Спірного (в межах 30 км на північний схід від Бахмута) і зазнали великих втрат 2 грудня.

Українські війська відбили наступ росіян у 27 км на південний захід від Авдіївки в районі Невельського, Красногорівки та Мар’їнки.

Російські війська продовжували вести оборонні дії на заході Донецької та сході Запорізької областей. У Генштабі України повідомили, що російські війська утримують оборону на цій ділянці фронту. 

Карта бойових дій в Україні 4 грудняКарта бойових дій в Україні 4 грудня Фото: www.understandingwar.org

3 грудня російські війська продовжили оборону на східному (лівому) березі Дніпра. Українські військові джерела зазначили, що російські війська на східному березі зосереджені на захисті раніше захоплених рубежів і обстрілі нещодавно звільнених населених пунктів на західному (правому) березі. Дніпра, зокрема Херсона.

Карта бойових дій в Україні 4 грудняКарта бойових дій в Україні 4 грудня Фото: www.understandingwar.org

Російські документи свідчать про те, що російська влада продовжує мобілізацію російських громадян, незважаючи на заяву президента Росії Володимира Путіна про офіційне завершення часткової мобілізації 31 жовтня. 

Російсько-окупаційні війська продовжують мобілізацію громадян України до російських військ. 

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах