Як повернутися в Україну депортованим та в'їхати дітям, що народилися за кордоном

Як повернутися в Україну депортованим та в'їхати дітям, що народилися за кордоном.

Як повернутися в Україну депортованим та в'їхати дітям, що народилися за кордоном. Фото: з доступних джерел

Події
29 сiчня 2023 11:41

Зараз діють  правила в’їзду в Україну дитини, яка  народилася за кордоном і має іноземне свідоцтво про народження. Також є механізм оформлення посвідчення на повернення в Україну людей, депортованих в РФ.

Про те, як можуть в'їхати в Україну примусово депортовані українці та діти громадян нашої країни, які народилися за кордоном, розповіли у МВС.

Дитина може в'їхати у супроводі своїх законних представників, наприклад батьків, опікунів на підставі посвідчення особи на повернення в Україну. Його можна отримати в найближчій українській дипломатичній установі у країні, де перебувають ці люди.

Ще один варіанті - якщо інформація про таку була дитину внесена у закордонний паспорт одного з батьків чи іншого законного представника під час воєнного стану та протягом року з дня його завершення. Тобто, щоб приїхати в Україну з дитиною, яка народилася за кордоном, потрібно отримати підтверджувальний документ, що ця дитина є громадянином України.

Для повернення в Україну людей, яких примусово вивезли у рф, необхідно звернутися до територіального органу Державної міграційної служби. Зазвичай у таких людей забирають або знищують документи, які посвідчують особу та підтверджують громадянство. Тому звернення до ДМС дозволить оформити їм посвідчення на повернення в Україну.

Посвідчення особи на повернення в Україну можна оформити на людину, інформація про яку міститься в Єдиному державному демографічному реєстрі або інформаційних системах ДМС. Також посвідчення оформлюють дітям, незалежно від того, чи є про них відомості у цих реєстрах.

Якщо ж у депортованої людини немає родичів в Україні, або вони не можуть звернутися до ДМС, бо знаходяться на тимчасово окупованій території, посвідчення можливо оформити за офіційним зверненням Мінреінтеграції до ДМС.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що українці зможуть одружитися та розлучитися за кордоном.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах