Карта бойових дій в Україні 4 лютого

Карта бойових дій в Україні 4 лютого.

Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
04 лютого 2023 06:58
Автор: Дарья Кунец

Сьогодні, 4 лютого, в Україні розпочалася 346-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Адміністрація Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 2,2 мільярда доларів. Україна отримає високоточні ракети великої дальності для HIMARS.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 лютого.

Окрім вище зазначеної зброї, пакет військової допомоги від США включає наземні бомби малого діаметра (GLSDM), які збільшать радіус дії HIMARS до 151 км з приблизно 80 км., протитанкові системи Javelin, дві вогневі установки ППО HAWK, звичайні боєприпаси HIMARS, а також 120-мм міномети і 155-мм артилерійські снаряди.

Повідомляється, що західні офіційні особи підрахували, що російські війська зазнали майже 200 000 втрат під час війни в Україні. 

Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW

Російські війська здійснили обмежений наземний наступ на північний захід від Сватового та продовжили наступальні дії вздовж лінії Сватове-Кремінна 3 лютого. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили російські штурми біля Стельмахівки (15 км на захід від Сватового) Луганської області, а також поблизу Невського (18 км на північний захід від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної) Луганської області. Речник Східного угруповання військ України Сергій Череватий заявив, що російські війська посилили бойову активність на Лиманському напрямку та здійснили рекордну кількість артилерійських ударів (384) і 20 бойових зіткнень.

Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW

Російські війська продовжують наземні атаки навколо Бахмута. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут; на північний схід від Бахмута поблизу Верхньокам'янського, Миколаївки, Красної Гори, Парасковіївки; і на південний захід від Бахмута біля Іванівського та Курдюмівки. Речник Східного угруповання військ України Сергій Череватий заявив, що за добу російські та українські війська в районі Бахмута відбулися 23 бойові зіткнення.

Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW

Російські війська продовжували звичайні артилерійські удари на захід від Гуляйполя, а також у Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

3 лютого Південне оперативне командування України попередило, що російські війська збільшили кількість кораблів-ракетоносців "Калібр" у Чорному морі та готуються до чергової хвилі ракетних ударів.

Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW Карта бойових дій в Україні 4 лютого. Фото: ISW
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах