Нетуристичне літо: в яких областях України заборонено купатися та відвідувати ліси

Нетуристичне літо: у яких областях України заборонено купатися та відвідувати ліси.

Нетуристичне літо: у яких областях України заборонено купатися та відвідувати ліси. Фото: pixabay.com

Дозвілля та їжа
12 липня 2022 22:53

Стало відомо, які обмеження для туристів зараз діють у різних регіонах України.

У зв'язку з війною з Росією, що триває, і активними бойовими діями, відвідування деяких східних і південних регіонів України неможливе без серйозного ризику для життя. Також під заборону потрапило купання в морi через замінування прибережної смуги.

Ще одним важливим фактором, який обмежує вільне переміщення, є комендантська година, у більшості регіонів України вона починається о 23 годині та закінчується о 5 ранку.

Деякі види туризму цього літа потрапили під заборону, пише Кореспондент. У тому числі такі традиційні види активності, як піші походи, сплави, піші та велосипедні прогулянки, а також екскурсії, що проходять поряд з об'єктами критичної інфраструктури, військовими та стратегічними об'єктами.

Неможливо здійснювати тури в місця, розташовані поряд з російським та білоруським кордонами, поряд з лінією фронту на сході та півдні країни, і тим більше - місцями, які потрапили під російську окупацію. Також небезпечно відвідувати багато місць, які були під окупацією у лютому-квітні цього року - через небезпеку мін та розтяжок.

Список обмежень щодо відносно безпечних для туризму областей України

Київ та Київська область. Заборонено відвідувати ліси та зелені зони. Купання дозволяється лише у водоймах, де є дозвіл на купання.

Черкаська область. Заборонено відвідування лісів. Купатися можна лише у місцях, що вказані як безпечні військовою адміністрацією.

Полтавська область. Заборона відвідування лісу. Купатися можна скрізь, але човни та інші плавзасоби під забороною (крім проведення спортивних змагань).

Волинська область. Заборона на ліси, але купатися можна скрізь.

Львівська область. Ліс можна відвідувати пішки, але не можна заїжджати до нього автомобілем. Дозволяються сплави на байдарках та катамаранах. Купатися та засмагати можна лише у місцях, що рекомендовані ДСНС.

Закарпатська область. Відвідування лісів відкрите, окрім районів, що примикають до кордону (частина Ужанського національного парку та Карпатського біосферного заповідника).

Івано-Франківська область. Гори та ліси відкриті. У "Буковелі" заборонено кататися у лісах на джипах, квадроциклах, баггі та мотоциклах.

Тернопільська область. Ліс відкритий, але багаття під забороною.

Вінницька область. Ліси під забороною, водоймища відкриті.

Рівненська область. Заборонено ходити до лісу у наступних громадах: Локницькій, Зарічненській, Висоцькій, Міляцькій, Старосільській, Березовській.

Житомирська область. Дозволено збір ягід, грибів та лікарських рослин у всіх лісах. Виняток – 20-кілометрова смуга від державного кордону України з Білоруссю. Водойми відкриті.

Хмельницька область. Ліси відкриті, але не можна розводити багаття та заїжджати до лісу на автомобілях.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах