Новорічний стіл 2023: що повинно бути на столі в рік Кролика і Кота

Новорічний стіл 2023: що повинно бути на столі в рік Кролика і Кота.

Новорічний стіл 2023: що повинно бути на столі в рік Кролика і Кота. Фото: prostoway.com

Дозвілля та їжа
28 грудня 2022 17:48

До Нового року залишилося 4 дні. Настав час подумати про те, що буде стояти на новорічному столі та чим пригощати гостей. Цього року свято особливе, з новими викликами та правилами. Попри всі складнощі, вороги не заберуть у нас Новий рік та Різдво, тому варто починти підготовку до свят.

Vgorode розповість, які страви мають бути на новорічному столі 2023, окрім традиційного олів'є і холодцю. А також яку їжу краще не вживати на свято, щоб не відвернути від себе прихильність Чорного водяного Кролика або Кота.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Багато господинь під час складання новорічного меню орієнтуються на символ нового року. Це трішки покращує генерацію ідей, які ж страви приготувати. Дехто вірить, що певна їжа може залучити щастя і успіх в новому році. Окрім цього, багато які страви, які ми звикли бачити на новорічному столі, є не дуже корисними, тому їх краще одразу викреслити з меню.

Ми вже писали, що 2023 рік - це рік Кролика і Кота. Тому наша підбірка складена з урахуванням вподобань цих тваринок.

Що може бути на столі на Новий рік?

Який же новорічний стіл без м'яса? Цей продукт ситний та корисний, його полюбляють майже усі люди, тому гості точно оцінять такий смаколик. Цьогоріч краще обирати страви з нежирного м'яса, наприклад з курки, качки або іншої птиці. Також вдалим і корисним рішенням буде поставити на стіл страви з риби чи морепродуктів.

Також у цю новорічну ніч можна додати до звичних страв свіжі овочі, фрукти та зелень. Можете обрати найрізноманітніші салати з капусти, моркви, яблук, ягід, або кукурудзи. Кролик точно не відмовився б від таких страв. Салати можна готувати не лише з овочів, а і, наприклад, із сиру. Покладайтеся на вашу уяву!

Також на новорічному столі не завадить якийсь гарнір з картоплі. До нього можна додати гриби, м'ясо та інші інгридієнти. Як десерт цьогоріч можна обрати морквяний пиріг - смачно і символічно.

Закуски також обов'язково мають бути на новорічному столі. Як варіант, можна обрати нарізку з ковбас, шинки і буженини та прикрасити її свіжими овочами та зеленню.

До слова, Кролик не дуже полюбляє різкі запахи, тож у всі новорічні страви варто додавати як можна менше спецій.

Не забувайте про напої. Кролик полюбляє пити багато води, тому на столі мають бути різноманітні напої.

Кольори року Кролика - це синій, чорний, блакитний, червоний, рожевий і фіолетовий. Тому стіл можна засервірувати у цих відтінках та приготувати цікаві кольорові страви.

А от страви із символом року - кроликом, а також багато страв зі свинини та яловичини цьогоріч не варто ставити на новорічний стіл.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, коли потрібно колядувати і щедрувати на новорічні та різдвяні свята та як підготуватися до цього дійства.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах