В Україні безробітним виплачуватимуть субсидію на оплату ЖКГ: як її отримати

В Україні безробітним виплачуватимуть субсидію на оплату ЖКГ: як її отримати.

В Україні безробітним виплачуватимуть субсидію на оплату ЖКГ: як її отримати. Фото: Сергій Козлов

Комуналка
30 серпня 2022 16:18

Держава допомагає українцям, які втратили роботу, мати можливість оплатити комунальні послуги. Для цього розроблена спеціальна програма видачі субсидії безробітним. Ми розповімо, як її отримати.

Як розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі Національного телемарафону, допомога буде нарахвуватись, виходячи з розміру допомоги по безробіттю. Раніше така програма вже працювала під час карантину через Covid-19.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У зв'язку з військовим станом процедура виплати соціальних пільг і субсидій є ускладненою, але громадяни України, які втратили роботу мають право звернутися в центр зайнятості, де потрібно стати на облік. Тоді можливо претендувати на субсидію для оплати послуг ЖКГ. Ті українці, які вже отримували цю допомогу, матимуть право на субсидію і зараз.

Мінсоцполітики рекомендує оформлювати документи на субсидію до початку опалювального сезону. 

Якщо людина втратила роботу, вона маэ звернутися до центрів зайнятості та отримати офіційний статус безробітного, при цьому здійсьнювати активні заходи щодо пошуку роботи. Субсидія надаватиметься з урахуванням доходу не за попередні шість місяців, як це було раніше, а з урахуванням розміру допомоги по безробіттю, яка надходила у попередні місяці.

Для внутрішньо переміщених осіб здійснюється призначення субсидій за їхнім фактичним місцем перебування за умови надання документів, що підтверджують статус та нове місце проживання. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон. За планом, подавати тепло в будинки громадян почнуть в жовтні, якщо цьому сприятимуть погодні умови.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах