Системи охорони будинку – види, можливості та переваги

Комуналка
24 жовтня 2022 18:30

Системы охраны дома – виды, возможности и преимущества - фотоСистемы охраны дома – виды, возможности и преимущества - фото
Система охоронної безпеки для дому – це автоматизована система, основне завдання якої полягає у забезпеченні безпеки у житлі, прилеглої території та майна від різних зловмисників. Залежно від конкретної системи безпеки, система може попереджати, запобігати або сприяти припинення різних злочинів. Разом із спеціалістами https://control.ua/ua спробуємо розібратися, які є види систем охорони для дому та інших об'єктів.

4 види охоронних комплектів

Завжди можна виділити 4 основні різновиди охоронних комплексів, які призначаються для захисту від несанкціонованого впливу зловмисників:

  1. СОТ. Йдеться про охоронне телебачення. Мережа обладнання включає різні технічні засоби, які використовуються для відеоспостереження будинку в режимі аудіо і відео, в тому числі в режимі реального часу.
  2. СОТС. Тривожна сигналізація та охорона. Основною особливістю є те, що не тільки здатна контролювати безпосереднє виявлення проникнення, а й надсилає сигнал на пульт охорони.
  3. СКУД. Система контролю та управління доступом на об'єкт. Може інтегруватися в систему розумний будинок, щоб керувати на відстані воротами та замками, здійснення контролю різних зон квартири чи будинку.
  4. МІТУ. Комплекс інженерно-технічного зміцнення, включає в себе засоби, що протистоять злому і проникають на територію, що охороняється. Це різні вікна, ворота, двері та інші міцні перешкоди.

Максимальний рівень захисту можна буде досягти виключно за комплексного використання зазначених видів сигналізації для дому. У цьому випадку набір пристроїв може не тільки виявити порушення, але й сприяти усуненню загрози. Їх також можна розділити на пасивні, активні, дротові та бездротові.

Що включає охоронний комплекс для дому?

Системы охраны дома – виды, возможности и преимущества - фотоСистемы охраны дома – виды, возможности и преимущества - фото

Кожна охоронна сигналізація – це комплексна мережа, що складається з елементів та додаткових систем. З метою забезпечення зручності можна розділити на кілька категорій:

  • Датчики. Це комплекс спеціальних приладів, які реєструватимуть зміни в умовах довкілля. Є велика кількість сенсорів із певною сигналізацією. Вони реєструють звуки розбитого скла, шуми, відкриття дверей, вібрацію тощо. Прямо чи опосередковано вказуватимуть на вторгнення на об'єкт.
  • Оповіщувач. Це світлові або звукові пристрої, які спрацьовують безпосередньо у разі виявлення несанкціонованого доступу. Можуть використовуватися для інформування власників об'єкта та психологічного впливу.
  • Виконавчі пристрої. Ці елементи зустрічаються у складі активних охоронних систем. Служать для того, щоб протидіяти зловмисникам. Можуть керувати замками, світлом, автоматизованими воротами, дверима тощо. При спрацьовуванні блокують вхід до будівлі, не даючи злочинцеві закінчити розпочате.
  • Контролер. Це прилад, що керує, який використовується для контролю за роботою виконавчих приладів, оповіщувачів, сенсорів і т.д. Контролер може виконувати функцію надсилання повідомлень.

У тандемі все це забезпечуватиме високий рівень безпеки на об'єктах різного призначення. Важливо віддавати перевагу продукції відомих брендів.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах