Головний убір у жіночій моді – як підібрати для себе

Головний убір у жіночій моді – як підібрати для себе - фото

Головний убір у жіночій моді – як підібрати для себе - фото

Стиль життя
13 листопада 2023 15:24

Шапка взимку, капелюх чи кепка влітку – не лише захист для організму, а й важливий аксесуар, який характеризує ваш образ.

Підібрати головний убір – непросте завдання. Потрібно враховувати безліч факторів: форму обличчя, тон шкіри, колір волосся, одяг у своєму гардеробі і модні тенденції. У статті ви дізнаєтесь все про модні головні убори для різних сезонів та отримаєте корисні поради щодо їх вибору.

Як підібрати стильну шапку на холодний сезон?

Незважаючи на різні тенденції моди у різні часи, жіночі шапки були й залишаються класичним головним убором для холодних пір року. З ними можна експериментувати найбільше: міняти форму, кольори, додавати елементи декору.

Так, у фешн сезон 2023-2024 особливою популярністю користуються шапки біні, тобто мініатюрний приталений убір, який добре закриває голову. Не вийшли з моди і в’язані вироби. Можна сміливо купувати шапки як тонкої, так і товстої в’язки: що вам більше до лиця. Товста рельєфна в’язка, до речі, дуже добре підкреслює текстуру виробу.

Різноманіття кольорів та яскраві неонові відтінки вже не в тренді. Радимо вам віддавати перевагу класиці (чорний, білий, сірий) та нюдовим кольорам. Популярні однотонні вироби без написів чи прикрас, але із логотипом. Не нехтуйте і шапками з помпонами. Вони досі актуальні. При чому неважливо, де розміщений помпон – на маківці чи збоку або ж звисає на шнурівках.

Окрім традиційних шапок, до модного списку можна включити й інші головні убори.

  • Кепі – кашкети з козирком, у дизайні яких є яскраві й незвичні деталі. Наприклад, смужки з лейблом, які виділяються за кольором, плетені стрічки або шнурівки, вишиті візерунки тощо.
  • Шапки-берети – класичний чорний чи бежевий берет точно не зіпсує ваш образ, а додасть йому вишуканої елегантності.
  • Панама або шапка зі штучного хутра. Не бійтесь приміряти такий фасон: може, саме він ідеально пасуватиме до вашого зимового вбрання.
  • Шапки-балаклави – сміливий, однак стильний, вибір. Вони найбільше гармонуватимуть зі спортивним аутфітом.

Останнім часом стало популярним адаптувати літні види жіночих головних уборів до зимового сезону. Відтак, випускаються утеплені панами, кепки і навіть хустинки.

А взагалі краще мати по одному виду головного убору до кожної моделі свого теплого одягу. Так, до косухи чи джинсової куртки можете підшукати балаклаву, панаму чи кепі. До класичного пальта – берет або шапку біні, до пуховика – шапку з помпоном або шапку-вушанку. Вироби мають гармонувати за кольором та стилем.

Які модні головні убори обрати на літо?

Літній сезон для жінок – це не лише про солом’яні капелюхи чи кепки. Перший варіант буде доречним не лише на пляжі, а й під час прогулянок на вулиці. Найбільш стильними вважаються капелюхи з широкими полями та мінімалістичним декором. Кепка залишається неодмінним атрибутом спортивного стилю.

Крім таких доволі традиційних аксесуарів, радимо вам звернути увагу також на:

  • пов’язки на голову – аксесуар для яскравих акцентів, особливо, якщо ви в одязі нейтральних тонів. Підходять як під плаття, так і під спортивний костюм;
  • хустинки – легкі, шовкові чи атласні, з квітковими принтами, вони створюють романтичний образ вишуканої леді. Їх можна носити як із сукнями, так і з костюмами;
  • панами – гарне доповнення до стріт та кежуал стилю і водночас надійний захист від сонця. Обирайте спокійні, не надто яскраві, кольори.
ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах