«Бомбезні» коктейлі з ромом Bacardi

«Бомбезні» коктейлі з ромом Bacardi - фото

«Бомбезні» коктейлі з ромом Bacardi - фото

Стиль життя
23 сiчня 12:43

Компанія Bacardi виробляє різні спиртні напої вже понад сто років, однак всесвітню популярність бренду принесли вишукані сорти рому. Ці напої мають ні на що не схожий ароматичний букет. Поціновувачі оригінальних смаків вживають їх у чистому вигляді, однак через надмірну міцність більшість людей віддають перевагу коктейлям на основі цього культового рому. До вашої уваги декілька розкішних міксів, що радують зовнішнім виглядом та дають змогу насолодитися вишуканими смаковими враженнями. Рецептури доволі прості, ці коктейлі може приготувати кожен у домашніх умовах. Варто лише придбати потрібні інгредієнти, насамперед ром Бакарді.

ImageImage

Pina Colada

Один із найбільш відомих шотів усіх часів. З ним пов’язана цікава легенда: вважається, що оригінальний рецепт був вигаданий відомим піратом на початку ХІХ-го сторіччя для підняття бойового духу розбійників свого загону. Згодом рецептуру загубили, та за 100 років бармен на одному з карибських островів після багатоденних експериментів підібрав пропорції для бажаного смаку. Список інгредієнтів і дозування:

  1. ананасовий сік — 100 мл;
  2. Bacardi white (білий) — 50 мл;
  3. кокосовий сироп – 50 мл;
  4. Bacardi black (чорний) — 15 мл;
  5. сік лайму – 2 чайні ложки;
  6. ананас – 80 г;
  7. лід – 160 г.

Приготування: змішати інгредієнти в блендері. Додати кубики льоду. Ретельно збовтувати протягом 30-40 секунд. За допомогою ситечка перелити в скляний келих. Прикрасити шматочком ананаса.

Hot Memories («Солодкі спогади»)

Ідея міксу належить бармену з Норвегії Егілю Моуму. На початку 1960-х років він вирішив створити «гарячу суміш» з рому, лікеру і вермуту. Результат сподобався це не лише йому. Список інгредієнтів і дозування:

  1. Bacardi white (білий) — 30 мл;
  2. вермут сухий — 30 мл;
  3. лікер апельсиновий — 20 мл;
  4. лід — 200 г.

Приготування: змішати вермут, ром і лікер у шейкері з льодом. Потім перелити у келих в охолодженому стані. Прикрашати рекомендується листком м’яти та шматочком лимона. Елітні напої для оригінальних шотів можна придбати в маркеті алкогольних штук Маудау.

Cuba Libre («Вільна Куба»)

Згідно з поширеною легендою, цей популярний у всьому світі освіжний коктейль вигадав на початку минулого століття військовослужбовець американської армії, капітан Рассел. Відпочиваючи в одному з барів Гавани, він дізнався, що його улюблений мікс не має назви, тому чоловік створив її сам — Cuba Libre. Список інгредієнтів і дозування:

  1. кола — 150 мл;
  2. Bacardi gold (золотий) — 50 мл;
  3. лайм — 40 г;
  4. лід кубиками — 200 г.

Приготування: у високий келих (рокс) кинути кубики льоду, додати свіжовижатий сік лайму. Налити ром і колу та перемішати за допомогою барної ложки. Прикрашати бажано шматочками лайма, апельсину або лимону.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах