У МВС розповіли як діяти, якщо стався обвал будівель під час вибухів

У МВС розповіли як діяти, якщо стався обвал будівель під час вибухів.

У МВС розповіли як діяти, якщо стався обвал будівель під час вибухів. Фото: freepik.com

Суспільство
15 сiчня 2023 16:10

Ракетними обстрілами може бути спричинено обвал будівлі. У Міністерстві внутрішніх справ України підготували правила поведінки у ситуації, якщо ви не встигли перейти в укриття, а будівля знаходиться на межі обвалу.

  • У разі якщо ви знаходитесь у будівлі, що на межі обвалу, намагайтеся якнайшвидше покинути її. У МВС підкреслюють, що у такій ситуації ліфтом користуватися не варто. Якщо можливо, попередьте інших про небезпеку. Під час спуску сходами зберігайте спокій і не створюйте хаос. Відійдіть якомога далі від будинку.
  • Якщо не маєте змоги покинути будівлю, тримайтеся якомога далі від вікон і балконів, за можливості вимкніть воду, газ і електрику; розмістіться в куті, біля дверних прорізів, між балками і каркасами, під столами тощо.
  • У випадку, якщо опинились під завалами: кличте на допомогу; звільніть руки і ноги; за можливості зателефонуйте 101; спробуйте розібрати завали навколо себе, але не чіпайте те, на чому все тримається. Чекаючи на допомогу, за можливості стукайте по трубах і батареях.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах