Якісна питна вода — яка вона?

Суспільство
29 травня 2023 17:53

Якісна питна вода — яка вона?

Споживання чистої води — це питання повноцінного функціонування людського організму. Чи можна вважати корисною і безпечною рідину, що курсує по трубах в наших будинках? Звісно ні. Бутельована вода — не просто альтернатива, а правильний вибір на користь власного здоров’я та життя.

6474b81da2dfe.webp6474b81da2dfe.webp

Якісна та безпечна бутельована вода — якою має бути?

Відповідно до затверджених вимог ДСТУ, постачальники мають право на продаж рідини двох видів:

  1. Фільтрована вода.
  2. Природна вода.

Фільтрована

З фільтрованою рідиною все зрозуміло: перед фасуванням в тару її очищають від забруднень та шкідливих речовин. Така вода однаково придатна як для вживання в чистому вигляді, так і для приготування їжі, напоїв.

6474b81d615a0.webp6474b81d615a0.webp

Природна

Така вода може бути джерельною або артезіанською. 

Джерельна — це вода, яка сама пробиває собі дорогу на поверхню. Її хімічний склад може відрізнятися і залежить від місцевості, де розташоване джерело, а також від впливу навколишнього середовища.

Артезіанська вода також може називатися глибинною або свердловинною. Її видобувають методом відкачування зі спеціальних штучно створених колодязів. Головна вимога до свердловини — щонайменше 100-метрова глибина. Артезіанська вода вважається максимально збагаченою корисними речовинами. В залежності від складу, її використовують для повсякденного вжитку, а також як допоміжний засіб у лікуванні багатьох захворювань.

Як вибрати правильну бутельовану воду

На полицях магазинів стоять десятки пляшок від різних виробників. Щоб зорієнтуватися в асортименті та вибрати якісну воду, варто звернути увагу на упаковку та маркування:

  1. На етикетці обов’язково повинен бути вказаний тип води, а також її повна назва.
  2. Зверніть увагу на назву джерела та на місцевість, звідки вода походить.
  3. Звіряйте дату розливу води в пляшки, а також термін її придатності. Не варто вважати, що бутельована вода не псується: вона підвладна впливу ультрафіолетових променів, бактеріальному зараженню, окисненню.
  4. На пляшці повинна бути вказана точна інформація про хімічний склад води.
  5. Якщо це лікувальна вода, ознайомтеся з характеристиками мінералізації та порадами фахівців: від яких захворювань рекомендована вода, чи немає протипоказань до її вживання. 

Відсутність більше ніж одного пункту інформації на тарі може свідчити про те, що бутельована вода є неякісною підробкою та може виявитися шкідливою.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах