Причини популярності модульних будинків в Україні

Причини популярності модульних будинків в Україні - фото

Причини популярності модульних будинків в Україні - фото

Суспільство
04 жовтня 2023 18:17

Скептичне ставлення українців до модульного будівництва зумовлене міфами про низький комфорт проживання, ненадійність конструкції, малу корисну площу. Однак постійне вдосконалення технологій, цінова доступність та можливість отримати готове для заселення житло в короткі терміни роблять модульні будинки все цікавішими та перспективнішими для українського ринку нерухомості.

Швидкість зведення модульних будинків

Виробництво швидкозбірних блоків і встановлення будівлі займає від 30 до 60 днів – залежно від складності проєкту. В середньому замовники отримують готове житло за 45 днів. Швидкість монтажних процесів зумовлена відточеною технологією збирання модулів разом з відсутністю потреби у складному та капітальному фундаменті. Крім того, будівництво не залежать від погоди, на відміну від бетонного чи цегляного. Зібрати споруду на заздалегідь облаштовану основу можна навіть взимку.

Готові будинки мають:

  • розведену електричну, водопровідну та каналізаційну систему;

  • оздоблені стіни та підлогу (матеріали вибирає клієнт);

  • енергоефективні вікна та вхідні конструкції;

  • міжкімнатні перегородки та двері.

Замовники отримують можливість купити модульний будинок повністю готовим до заселення та проживання. На ділянці не залишається будівельного сміття, відповідно, економляться час і зусилля на приведення прибудинкової території до ладу.

Висока якість матеріалів і технологій

Монтажні блоки виготовляються в заводських умовах з чітким дотриманням вітчизняних та європейських стандартів. Для цього компанія Unitbud використовує нове професійне обладнання та високотехнологічні лінії. Контрольоване середовище – гарантія високої якості, довговічності та естетичності кожного модуля.

Основа модульних будинків «під ключ» – міцний силовий каркас з каліброваної та струганої дошки вологістю до 10–12%. Матеріал проходить ретельну обробку 4-стороннім станком і просочується спеціальною речовиною для вогнебіозахисту (DrevoFix AntiFire Impregnat). Ми також пропонуємо на вибір HPL-панелі, металеві та фасади з імітацією бруса. Споруда збирається за допомогою фірмових посилених саморізів і міцної, стійкої до інтенсивних навантажень фурнітури.

Готові модульні будинки відповідають сучасним стандартам енергоефективності завдяки якісній теплоізоляції. Для утеплення використовується базальтова вата Izovat – 40 кг/м3, Konner – 45 кг/м3 та Isover – 15 кг/м3, а також супердифузійна та пароізоляційна мембрана Dachowa. Перевага мінеральної базальтової вати – низька теплопровідність. Взимку вона добре тримає тепло, а влітку – охолоджене кондиціонером повітря. Щільне заповнення утеплювачем найменших шпарин у модулях додатково зумовлює високі показники шумоізоляції. Це стосується як зовнішніх, так і міжкімнатних стін.

Гнучкість та індивідуальний підхід

Модульні будинки під ключ – це 2-3 продуманих варіанти внутрішнього планування, серед яких замовник вільний вибрати найкращий відповідно до власних потреб і стилю життя. Компанія Unitbud – безпосередній виробник, тому клієнти мають можливість вносити індивідуальні зміни до великих за площею об’єктів.

Екологічність модульних будинків

Технологія модульного будівництва ґрунтується на використанні матеріалів, які не шкодять довкіллю та не становлять небезпеки здоров’ю людини. Вони відповідають стандартам екологічності та одночасно демонструють високу енергоефективність. Для виготовлення та збірки монтажних блоків використовується чиста природна деревина, метал, нетоксичні утеплювачі. Наприклад, мінеральна базальтова вата не виділяє шкідливих речовин під час експлуатації та при пожежі.

Модульні будинки: вартість у компанії Unitbud

Нижча вартість будівництва модульного дому, порівняно з аналогічним за площею бетонним чи цегляним, зумовлена використанням меншої кількості ресурсів та їх доступністю. Вартість невеликих помешкань з однією спальнею, суміжним санвузлом і доволі просторою кухнею-вітальнею починається з 18 500$. Бюджет для придбання дійсно «королівського» дому з трьома спальнями та великою кількістю житлового простору, де можуть з комфортом розміститися 7+ осіб, – від 71 000$.

Різноманіття проєктів (площею 27 м2, 37 м2, 45 м2, 54 м2, 64 м2, 73 м2, 75 м2, 92 м2 і 102 м2) дозволяє визначитися зі зручним будинком для 1-2 мешканців чи для великої родини. Ціна модульного будинку «підганяється» під наявний бюджет замовника за допомогою порад спеціалістів. Наприклад, споруда з базовим утепленням (200/150/200 мм – дах/стіни/підлога) коштуватиме менше, ніж у виконанні «комфорт» (250/200/250 мм) чи «преміум» (250/250/250 мм). Звертайтеся за консультацією щодо вибору проєкту та матеріалів!

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах