Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання

Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання - фото

Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання - фото

Суспільство
04 жовтня 2023 18:23

Інколи складно зважитися на велику покупку. Висока вартість змушує добряче замислитись над доцільністю витрат коштів та неодноразово перевірити обраний варіант. Це стосується придбання нерухомості, транспортних засобів, започаткування власної справи та навіть закордонних подорожей.

Складно планувати, коли потрібна сума ще не зібрана, але ще важче, коли гроші вже на руках і ніщо не заважає діяти. Допоможуть в ухваленні рішення курси валют, адже від їх коливань залежить вигідність придбання чи інвестування.

Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання фото 1Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання фото 1

Кого в першу чергу цікавить курс валют

Ми звикли звертати увагу на курси універсальних валют — долара США та євро до гривні. Зміни у співвідношеннях допомагають оцінити стабільність національної економіки. Проте глибинний аналіз валютних коливань необхідний для ефективного господарювання таким категоріям:

  • тим, хто накопичує на вартісне придбання — квартири, будинку, авто;

  • бізнесу, що займається імпортно-експортними операціями;

  • агентам фінансових бірж;

  • тим, хто планує закордонну подорож або міграцію.  

Відстежування курсів дозволяє визначити оптимальний час для накопичення коштів, обміну валюти або здійснення придбання за найнижчою вартістю. Безпечність та вигідність операцій з валютою забезпечить їх здійснення через надійного посередника — державний банк з позитивною репутацією. Це вбереже від валютної спекуляції та зловживання.

Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання фото 2 1Курси валют: як обрати найкращий час для вартісного придбання фото 2

Валютні послуги Ощадбанку

На сайті Ощадбанку регулярно оновлюється інформація щодо курсів популярних валют за регіональною ознакою. Банк встановлює курси відповідно до рекомендацій Національного банку України.

У кожному відділенні можна здійснити основні валютні операції:

  • купівлю-продаж іноземної валюти нерезидентам та громадянам України;

  • комерційні операції з базовими та екзотичними валютами (здійснення платежів, переказів);

  • обмінні операції за крос-курсом.

Перш ніж звертатися до відділення, можна самостійно визначити ефективність валютних операцій за допомогою інтерактивного калькулятора на сторінці послуг. З його допомогою можна одразу перевести будь-яку суму у будь-якій валюті у потрібний еквівалент.

Ощадбанк проводить операції за двома видами курсів — картковим (оплата в інтернеті, відкриття вкладів та поповнення власної валютної картки) та фактичним (обмінні операції у відділенні). Для оперативного відстеження змін зручно користуватися мобільним застосунком Ощаду — завдяки йому актуальний валютний курс та доступ до здійснення фінансових операцій завжди залишається у смартфоні.

Процедура валютних операцій, міжнародних розрахунків та переказів зусиллями Ощаду спрощена організаційно та документально. Довідка про походження коштів та посвідка особи потрібна лише для здійснення операцій, сума яких еквівалентна 400 тис. грн. 

Для уточнення деталей та вибору оптимального часу для валютного обміну, звертайтеся до відділень Ощаду. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах