Термозбіжна плівка: що це таке, як її використовувати та чому вона краща за інші види упаковки

Термозбіжна плівка: що це таке, як її використовувати та чому вона краща за інші види упаковки - фото

Термозбіжна плівка: що це таке, як її використовувати та чому вона краща за інші види упаковки - фото

Суспільство
20 листопада 2023 10:28

У сучасному світі упаковка є невіддільною частиною виробництва та зберігання продукції. Одним із найефективніших засобів пакування є термозбіжна плівка. Завдяки своїм унікальним властивостям вона забезпечує надійний захист від зовнішніх факторів, таких як волога, пил, бактерії, ультрафіолетове випромінювання тощо, та зберігає свіжість продукту протягом тривалого часу. Термозбіжна плівка також дозволяє зменшити обсяг упакованого продукту, що сприяє економії місця та коштів. 

Вибір ідеальної термозбіжної плівки

Перед тим як термозбіжну плівку купити, необхідно врахувати параметри, що допоможуть підібрати оптимальний варіант для вашого випадку.

Тип продукту, який потрібно упакувати

Різні товари вимагають різних рівнів захисту. Наприклад, для упаковки харчових продуктів, таких як м’ясо, сир, овочі тощо, підходить полівінілхлоридна (ПВХ) плівка, яка «дихає». Це дозволяє їй зберігати харчі довше, не псуючи їх. Крім того, вона створює оптимальні умови для упакованого продукту, завдяки своїм високим бар’єрним властивостям. ПЕ (поліетиленова) плівка – тонкий пакувальний матеріал, який має еластичність, морозостійкість, вологонепроникність. Поліетилен ідеально підходить для пакування м'ясних, рибних продуктів, свіжих фруктів та овочів, ковбасних виробів, тому що здатний захищати від вологи та кисню, а також зберігати властивості продукти.

Критична температура

Показник, при якому плівка починає зменшуватися під впливом гарячого повітря. Різні типи плівок мають різні параметри, які варіюються від 80°C до 160°C. Вибираючи матеріал, необхідно враховувати температуру, яку може витримати продукт, що упаковується.

Товщина плівки

Параметр, який впливає на міцність та еластичність матеріалу. Товща плівка забезпечує більший захист від механічних пошкоджень, але вимагає більшої температури збіжності та більшого споживання енергії. Тонша надає більшу економічність та естетичність, проте потребує точності пакування та обережності при транспортуванні. Зазвичай товщина плівки варіюється від 10 до 100 мкм.

Термозбіжна плівка – універсальний та ефективний матеріал для упаковки різних видів товарів.

Термозбіжна плівка: що це таке, як її використовувати та чому вона краща за інші види упаковки - фотоТермозбіжна плівка: що це таке, як її використовувати та чому вона краща за інші види упаковки - фото
 

Переваги використання 

Застосування термозбіжної плівки для упаковки має багато переваг, серед яких:

  • Захист від вологи та пилу. Матеріал створює герметичну оболонку навколо продукту, яка запобігає проникненню забруднень. Це допомагає зберегти гігієну та чистоту продукту, а також запобігти розвитку плісняви та грибків.
  • Збереження свіжості й смакових якостей продукту. Запобігає втраті аромату, смаку, кольору та поживних речовин продукту, які можуть зменшуватися під впливом кисню, світла та температури. Завдяки цьому можна продовжити термін придатності продукту та підвищити його привабливість для споживачів.
  • Забезпечення надійного утримання товару під час транспортування. Надає тісне прилягання плівки до форми продукту, що запобігає його руху та пошкодженню при перевезенні. Також вона дозволяє упаковувати товари в групи, що сприяє зручності та ефективності транспортування та зберігання.

Компанія Primapak – один із лідерів на ринку упаковки в Україні, який пропонує високоякісну термозбіжну плівку від провідних світових виробників. Компанія Primapak має власний склад, де ви можете вибрати матеріали необхідного типу та, розміру. Фірма також надає послуги з виготовлення упаковки на замовлення за допомогою сучасного обладнання та із залученням кваліфікованого персоналу. Таку плівку можна застосовувати у харчовій, медичній промисловості, у сфері косметології, фармакології, будівництва, а також у побуті.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах