Як вибрати підставку під ноутбук: критерії вибору та огляд популярних моделей

Як вибрати підставку під ноутбук: критерії вибору та огляд популярних моделей - фото

Як вибрати підставку під ноутбук: критерії вибору та огляд популярних моделей - фото

Суспільство
08 грудня 2023 15:08

Підставка — це функціональний пристрій, що розв'язує проблему перегрівання материнської плати та процесору, а також запобігає потраплянню пилу всередину ноутбука. Про основні критерії вибору потрібного пристрою, а також про найпопулярніші моделі підставок під ноутбук у 2023 році читайте в нашому матеріалі.

Тип охолодження

Сучасна підставка під ноутбук з активним охолодженням стане в пригоді геймерам і користувачам, що часто працюють з «важким» софтом у режимі багатозадачності. Такі моделі мають додаткові вентилятори, що здатні знизити температуру ноутбука до 10–17°C. Варіанти з опцією пасивного охолодження охолоджують гаджет всього на кілька градусів, тому підійдуть для роботи зі стандартним пакетом офісних програм.

Матеріал корпусу

Якісний матеріал корпусу являє собою сукупність кількох характеристик: це стильний дизайн, функціональність, гарна теплопровідність і міцність.

  • Дерев’яні підставки під ноутбук стильні, але важкі, тому не досить мобільні. Такі моделі краще обирати для стаціонарного використання.

  • Алюмінієві пристрої легкі, компактні, зручні під час транспортування з місця на місце. Крім цього, вони забезпечують чудове тепловідведення.

  • Пластикові. Найбюджетніша версія підставок, що пропонується покупцям у різноманітті форм і конфігурацій.  

    Як вибрати підставку під ноутбук: критерії вибору та огляд популярних моделей фото 1Як вибрати підставку під ноутбук: критерії вибору та огляд популярних моделей фото 1

Додаткові опції

Підставка під ноутбук може додатково мати низку корисних функцій:

  1. USB-розгалужувач забезпечує одночасне під’єднання підставки, клавіатури, ноутбука, миші та інших девайсів.

  2. Вбудовані динаміки збільшують гучність лептопа: опція особливо актуальна для підставок з активним охолодженням.

  3. Висувні шухляди для збереження корисних дрібниць: дисків, флешок, дротів, зарядних пристроїв тощо.

Популярні моделі підставок під ноутбук з рейтингу E-Katalog

  • Металева підставка 2E Gaming CPG-002 з активним охолодженням підходить під ноутбук з 15,6-дюймовою діагоналлю. З корисних опцій — регулювання нахилу та швидкості вентилятора, USB-хаб, фіксатори та підсвічування. Ціна моделі в інтернеті складає від 528 до 1 060 грн.

  • Металево-пластикова підставка під ноутбук CMLS-K330/K331/K332 бренду Crown створена для ноутбуків діагоналлю 19 дюймів. Тут передбачено 7 рівнів регулювання нахилу, є активне охолодження, зручні фіксатори та підсвічування в трьох кольорах: синьому, зеленому та червоному. Вартість в інтернет-магазинах України — від 995 грн.

  • Esperanza Breva (EGC107). Ця тогорічна модель підставки з функцією активного охолодження стане чудовим вибором для власників ноутбуків діагоналлю 17 дюймів. Швидкість обертання вентиляторів сягає 3000 за хвилину, що забезпечує інтенсивне відведення тепла. Інші переваги — регулювання нахилу та швидкості вентилятора, USB-хаб, фіксатори та підсвічування. Вартість моделі в інтернеті знаходиться в діапазоні від 719 до 1500 грн.

Примітка. Вказані дані актуальні станом на кінець листопада 2023 року. У статті використовувалася інформація з сайту ek.ua.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах