Укриття Полтави: де сховатися під час обстрілів

Де у Полтаві сховатись під час обстрілів

Де у Полтаві сховатись під час обстрілів фото: zaxid.net

Події
23 лютого 2022 09:10
Автор: Юлия Булыга

На оновленій інтерактивній карті ДСНС у Полтаві відзначено 85 укриттів. Однак більшість із них закриті або непридатні для використання.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram 

Начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської ОДА Віктор Стеблянко пояснює, що сховища, винесені на карту, розташовані на підприємствах та розраховані для найбільшої робочої зміни. Громадянських туди не пустять.

Укрытия Полтавы 2022Укрытия Полтавы 2022 фото: https://www.google.com/maps

- Тому що підприємство і в мирний час, і в особливе, має працювати: пекти хліб, шити одяг та виконувати інші завдання. Тобто економічна складова держави має у будь-якому разі працювати, — каже Віктор Стеблянко.

Укриття на підприємствах, за даними інтерактивної карти, розраховані на 35 595 осіб, а в Полтаві мешкають 279 593 особи.

Що робити цивільним

Мирні жителі можуть сховатись від обстрілів у підвалах власних будинків. Під час бойових дій пересуватися вулицею і переходити до сусіднього будинку небезпечно.

Однак у старих будинках Полтави підвалів немає, а в нових сховища були або залишаються затопленими. Тому в них неможливо буде зачекати на обстріл.

Законодавством встановлено, що у особливий період у мешканців будинків має бути доступ до підвалів. Решта – на розсуд самих мешканців.

Віктор Стеблянко нагадав, що під час бойових дій у місті є дуже небезпечним. Тому у разі військового загострення краще перебратися за місто, де немає стратегічно важливих об'єктів.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах