У Мережі з'явився фільм про Маріуполь вбитого литовського режисера

Убитий у Маріуполі литовський режисер Мантас Кведаравічюс - фото: 15min.lt

Убитий у Маріуполі литовський режисер Мантас Кведаравічюс - фото: 15min.lt

Події
06 квiтня 2022 14:45

В онлайн-кінотеатрі Takflix вийшов документальний фільм 45-річного литовського режисера Мантаса Кведаравічюса, якого було вбито російськими окупантами в Маріуполі 2 квітня під час тимчасової окупації міста.

Кінострічка Кведаравічюса під назвою "Маріуполіс" 2016 року розповідає про події у Маріуполі Донецької області. Режисер багато років знімав повсякденне життя мешканців міста до російського військового вторгнення. Після початку війни він повернувся до Маріуполя, щоб документувати військові злочини окупантів.

Більш актуальний новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Сюжет показує Маріуполь, який знаходився за крок від війни на Сході України з 2014-го. Наприклад, чоловік лагодить рибальську сітку і виходить у море, а бомби падають у море - але люди звикли.

Рейтинг фільму Рейтинг фільму

90-хвилинний фільм на платформі можна переглянути за 85 гривень. Кінострічка транслюється російською мовою з англійськими субтитрами. 50% з продажу квитків буде передано тим організаціям, які допомагають зараз жителям Маріуполя з евакуацією.

Документальний фільм "Маріуполіс" став переможцем Берлінського кінофестивалю, був представлений на Копенгагенському міжнародному фестивалі документального кіно та номінований на премію міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Кінокартина спільного виробництва Литви, Франції, України та Німеччини.

Раніше Vgorode повідомляв, що Україну звинуватили у фейках про жертв війни, використовуючи кліп репера Хаскі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах