Екс-меру Києва Леонідові Черновецькому повідомили про підозру за заклики визнати "ЛДНР"

Екс-меру Києва Черновецькому повідомили про підозру за заклики визнати ЛДНР.

Екс-меру Києва Черновецькому повідомили про підозру за заклики визнати ЛДНР. Фото: LIGA.net

Події
20 червня 2022 19:26

Колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому повідомили про підозру через його заклики визнати межі так званих "ЛНР" та "ДНР" на сході України.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, екс-мера підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України. Відкрито справу за фактом публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході розслідування з'ясувалося, що наступного дня після повномасштабного вторгнення Росії на територію України Черновецький написав на своїй Facebook-сторінці посаду про можливість і навіть необхідність визнати межі терористичних організацій – так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". Також він заявив, що "припинення дипломатичних відносин із Росією призведе до великих людських жертв".

У коментарях під постом екс-мер також написав, що всі бойові дії на території України не можна називати "війною", оскільки РФ не хоче захоплювати Україну та завдає ударів "по військовим угрупованням, які намагалися силою захопити Луганськ та Донецьк". За його словами, бойові дії припинилися б як тільки уряд визнав би кордони "Л/ДНР".

До того ж, Черновецький написав, що "Росія - не ваш особистий ворог, це не ваша війна" і закликав не брати зброю в руки, відключити всі новини. Екс-мер також стверджує, що "шкода, що Україна відмовилася виконувати Мінські угоди без воєнних дій".

Що писав Черновецький у своїх соцмережах після повномасштабного вторгнення РФ.Що писав Черновецький у своїх соцмережах після повномасштабного вторгнення РФ. Фото: facebook.com/chernovetskiy

Що писав Черновецький у своїх соцмережах після повномасштабного вторгнення РФ.Що писав Черновецький у своїх соцмережах після повномасштабного вторгнення РФ. Фото: facebook.com/chernovetskiy

Нагадаємо, Леонід Черновецький обіймав посаду голови Києва з 20 квітня 2006 року до 12 липня 2012 року. Він також був народним депутатом України II, III та IV скликань, очолював "Блок Леоніда Черновецького" та Християнсько-ліберальну партію.

У листопаді 2018 року Росія ввела санкції проти нього та його сина, проте їх зняли через півроку – у квітні 2019 року.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах