В Україні запустили чат-бот, що допоможе оцінити ризик захворіти на ВІЛ

В Україні запустили чат-бот, що допоможе оцінити ризик захворіти на ВІЛ.

В Україні запустили чат-бот, що допоможе оцінити ризик захворіти на ВІЛ. Фото: pereiaslav.city

Події
03 серпня 2022 13:42

Центр громадського здоров’я запустив чат-бот у Telegram "Тест поруч", що допоможе оцінити ризик захворіти на ВІЛ та знайде найближчий пункт, де можна здати тест.

Бот доступний за посиланням.

Бота запустили в рамках національної інформаційної кампанії з покращення доступу до ВІЛ-сервісів.

Його головна мета - підібрати найзручніші для кожного пункти тестування на ВІЛ: медичні заклади або неурядові організації, що надають такі послуги. Незалежно від того, до якого закладу звернулася людина, тестування на ВІЛ безкоштовне та конфіденційне. Експрес-тест можна зробити протягом 15 хвилин методом забору крові з пальця.

Як працює бот

Якщо у людини був ризик інфікуватися ВІЛ упродовж останніх 48 годин, бот негайно спрямує його чи її до найближчого закладу охорони здоров’я, щоб людина якомога швидше отримала потрібну медичну допомогу і за потреби пройти тест на ВІЛ чи отримати постконтактну профілактику (ПКП), аби запобігти інфікуванню ВІЛ.

Представників ключових груп - людей, що вживають наркотики ін’єкційно, чоловіків, що мають секс з чоловіками, людей, що надають сексуальні послуги за винагороду, - бот насамперед спрямує до відповідних неурядових організацій, які працюють з такими групами. Крім тестування, організації надають соціальний супровід, а також там можна безоплатно отримати засоби захисту (презервативи, лубриканти, чисті шприці).

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що український лікар-хірург Андрій Маранов разом із однодумцями зробили та запустили Telegram-бота Just save life, який допомагає визначити інсульт за зовнішніми ознаками.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах