Карта бойових дій в Україні 21 вересня

Карта бойових дій в Україні 21 вересня.

Карта бойових дій в Україні 21 вересня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
21 вересня 2022 07:24

Сьогодні в Україні розпочалась 210-а доба повномасштабної війни в Україні, яку підступно розпочала Російська Федерація. Хоча країна-агресор розв'язала війну ще у 2014 році, окупувавши частину Донецької і Луганської областей. Тож тепер тимчасова влада на тій території, а також у Херсонській та Запорізькій областях планують провести "референдуми" щодо приєднання до Росії, голосування за яке відбудеться 23-27 вересня. Кремль використає сфальсифіковані результати цих фіктивних референдумів, щоб незаконно анексувати всі окуповані Росією частини України та, ймовірно, також оголосить неокуповані частини Донецької, Херсонської та Запорізької областей частиною Росії.

Кремль вживає заходів для прямого збільшення формування війська шляхом продовження добровільної самомобілізації, щоб воювати в Україні. Імовірно, що Володимир Путін також має намір стримувати триваючий контрнаступ України, анексувавши окуповану територію України та розглядаючи спроби України звільнити свою територію як напади на Росію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 21 вересня.

Карта бойових дій в Україні 21 вересня.Карта бойових дій в Україні 21 вересня. Фото: www.understandingwar.org

20 вересня українські війська продовжили наступальні дії вздовж лінії Лиман-Ямпіль-Білогорівка. Бої продовжуються поблизу Лимана. ЗСУ наступають на Лиман у районі Святогірськ-Ярова та вздовж лінії Щурове-Діброва, а також взяли під контроль Білогорівку. Є також інформація, що українські війська ведуть наступальні операції через річку Оскіл з метою проникнення в російські тили в окупованій Луганській області. Росіяни, в свою чергу, атакують українську гідротехнічну інфраструктуру в Харківській та Луганській областях, щоб загрожувати українським позиціям уздовж річки Сіверський Донець. Вони намагалися зруйнувати дамбу над Печенізьким водосховищем, але лише пошкодили її.

Карта бойових дій в Україні 21 вересня.Карта бойових дій в Україні 21 вересня. Фото: www.understandingwar.org

19 і 20 вересня українські війська продовжували перекривати російські наземні лінії зв’язку у Херсонській області. Українська авіація та артилерія била по зосередженню російської живої сили та техніки в районах Берислава, Генічеська, Каховська та Херсона, а також по мостах, понтонних і баржних переправах. Росіяни намагалися встановити альтернативні пункти переправи через річку Дніпро в районі Нової Каховки та Козацького, але ЗСУ завадили їм це зробити. Один із ударів потрапив у російську баржу, завантажену зброєю, обладнанням та військовими.

Російські сили здійснили спробу наступу взводу в напрямку Давидів Брід - Білогірка, але були відбиті українською артилерією. Окупанти продовжують атакувати Очаків, можливо, у відповідь на передбачувану українську операцію на Кінбурнській косі.

Карта бойових дій в Україні 21 вересня.Карта бойових дій в Україні 21 вересня. Фото: www.understandingwar.org

20 вересня українські війська відбили спроби наступу росіян в районі Курдюмівки, Миколаївки Другої, Зайцевого та Майорська. Також російські війська здійснили наземні атаки на північний схід від Бахмута біля Веселого та в Соледарі. Окрім цього вони здійснили обмежену наземну атаку в районі Новомихайлівки та продовжували звичайні авіаційні та артилерійські удари вздовж лінії зіткнення в районі Бахмута, Адвіївки - Донецька, на заході Донецької та сході Запорізької областей.

Карта бойових дій в Україні 21 вересня.Карта бойових дій в Україні 21 вересня. Фото: www.understandingwar.org

20 вересня російські війська не проводили підтверджених наземних атак на захід від Гуляйполя та продовжували звичайні артилерійські удари по всій Запорізькій області. Цієї ночі окупанти знову вдарили по ЗАЕС. Було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС. У "Енергоатомі" повідомили, що внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблоку. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах