Володимир Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію

Володимир Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію.

Володимир Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію. Фото: Адміністрація президента

Події
21 вересня 2022 10:07

Звернення президента Росії Володимира Путіна про мобілізацію в країні та про "референдуми" в ОРДЛО та окупованих областях України мало вийти у вівторок, 20 вересня. Проте через невідомі причини воно переносилося тричі і в результаті вийшло вранці 21 вересня. Президент РФ зробив оголошення про часткову мобілізацію росіян із сьогоднішнього дня. Із цього приводу вже підписано відповідний указ.

Vgorode зібрав важливі заяви Володимира Путіна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, за словами глави РФ, він не відмовляється від головної мети війни в Україні, яка передбачає "звільнення Донбасу". За словами Путіна, "ЛНР" вже звільнено повністю, а "ДНР" - частково. Він також заявив уже серйозно, що при загрозі територіальної цілісності Росії їхнє військове командування використовує всі методи, включаючи ядерну зброю.

Важливою заявою як для України, так і для РФ є оголошення часткової мобілізації. Раніше на війну відправляли контрактників та добровольців. Зараз до призову на військову службу підлягатимуть ті громадяни, які перебувають у запасі.

- Для захисту нашої батьківщини, її сувернітету та територіальної цілісності, для забезпечення безпеки нашого народу та людей на звільнених територіях вважаю за необхідне підтримати пропозицію міністерства оборони та генерального штабу про проведення в РФ часткової мобілізації... Тобто призову на військову службу підлягатимуть тільки громадяни, які зараз перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу у лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, - пояснив своє рішення Путін.

Він також пообіцяв, що громадяни РФ, які будуть призвані на військову службу під час мобілізації, отримають статус та всі виплати, на які претендують контрактники.

Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію.Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію. Фото: скріншот

Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію.Путін записав нове звернення: у РФ оголошено часткову мобілізацію. Фото: скріншот

Крім цього президент Росії заявив, що до нього звернулася влада тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей із проханням підтримати референдуми.

- Підкреслю: ми зробимо все, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів

Володимир Путін всерйоз вважає, що метою Заходу є бажання послабити, роз'єднати та знищити Росію. Він сказав, що у разі ядерного шантажу з боку країн ЄС та Америки, "вітер може порушити у їхній бік".

- Вони (Захід - Ред.) прямо кажуть, що в 1991 році змогли розколоти СРСР, а зараз настав час самої РФ, що вона має розпастися на безліч ворогуючих областей, - каже президент РФ.

Висловився Путін і про контрнаступ України на Донбасі. Він сказав, що Захід підштовхує Київ до перенесення воєнних дій на територію Росії. Великомасштабний наступ був неминучим, а потім і атака на Крим. І рішення про попереджувальну операцію було необхідне.

Президент Росії сказав, що зараз точаться бої в "ДНР" і там "київський режим створив глибоку лінію укріплень".

Уряду та міністерству оборони РФ також були надані доручення в повному обсязі та найкоротший термін визначити правовий статус добровольців та бійців "ЛНР" та "ДНР". Він має бути таким самим як у кадрових військових, включаючи медзабезпечення та соцгарантії.

Після Путіна із заявою виступає міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Він, зокрема, сказав, що на війні в Україні загинуло лише 5 937 військових РФ, а українська армія знищена на половину. Також він сказав, що під час часткової мобілізації в армію буде призвано 300 тисяч резервістів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах