У ДСНС попередили, що продовжують тестувати систему оповіщень

У ДСНС попередили, що продовжують тестувати систему оповіщень.

У ДСНС попередили, що продовжують тестувати систему оповіщень. Фото: armyinform.com.ua

Події
21 вересня 2022 20:29

Мешканців України попередили, що ДСНС продовжує тестувати систему оповіщень на випадки різних загроз.

Нагадаємо, ДСНС спільно з мобільними операторами має намір запустити систему оповіщення з використанням технології Cell Broadcast. Так, повідомлення відразу виводиться на екран телефону, поверх всіх програм або заблокованого екрана з одночасним гучним запобіжним звуковим сигналом. Це робиться для оперативного інформування населення щодо загрози надзвичайних ситуацій чи інших небезпечних подій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тестування цієї системи розпочалося 7 вересня. Багатьох українців ці сповіщення злякали, оскільки сигнал виявився дуже гучним, але деяким повідомленням досі не надходили. У будь-якому випадку людей просять не відключати ці сигнали на випадок реальної загрози.

У ДСНС попередили, що тестування ще не завершено і на телефонах ще з'являтимуться відповідні повідомлення. Однак до перевірки людей просять ставитися з розумінням та терпінням, оскільки після цього етапу оповіщення працюватимуть лише у разі реальних загроз і лише у тих регіонах, де вони прогнозуються чи відбуваються.

Також перевіряється можливість надсилання повідомлень для охоплення більшої кількості абонентів, щоб вони відображалися у всіх громадян України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах