Гроші за пробне ЗНО-2022 можна повернути: як це зробити

Гроші за пробне ЗНО-2022 можна повернути: як це зробити?

Гроші за пробне ЗНО-2022 можна повернути: як це зробити? Фото: Vgorode

Події
22 вересня 2022 21:10

Про можливість повернення грошей, сплачених за участь у Зовнішньому Незалежному Оцінюванні, повідомило Міносвіти України.

Був розроблений та вже набрав чинності Порядок повернення невикористаної частини коштів, яку школярі сплачували за участь у пробному ЗНО-2022. Такий порядок довелося розробити після того, як через початок російського вторгнення в Україну ЗНО було скасовано як традиційне, так і пробне.

Усі українці, які заплатили за участь у пробному ЗНО, але не використали ці кошти, можуть отримати гроші назад. Конкретна сума залежатиме від регіону, пишуть у Міносвіти.

Що робити для повернення грошей?

Спочатку слід авторизуватись на спеціальному сервісі на сайті. Існує український спільний сайт та регіональні сайти центрів оцінювання якості освіти. На сайті слід зазначити назву регіонального центру, в якому було оплачено послугу, ввести логін та пароль, щоб отримати доступ до персональної сторінки учасника пробного ЗНО.

Далі слід вибрати, куди повернути кошти - або на свій рахунок у банку (або будь-якої іншої фізичної особи), або перерахувати їх на підтримку ЗСУ.

Якщо заяву про повернення коштів було заповнено неправильно, для отримання грошей доведеться особисто звертатися до регіонального центру оцінки якості освіти.

Докладніше почитати, як отримати кошти на особистий рахунок, можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах