Чи будуть у Полтаві та області віялові відключення електроенергії

Будут ли в Полтаве и области веерные отключения электроэнергии

Будут ли в Полтаве и области веерные отключения электроэнергии фото: Vgorode

Події
11 жовтня 2022 11:57
Автор: Юлия Булыга

Внаслідок ракетних обстрілів по енергоінфраструктурі України, на Полтавщині виникла загроза аварійних відключень електроенергії. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформаціїЗараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін  повідомив, що наразі в області відновили світло- та водопостачання. Але по всій країні ремонтні бригади продовжують цілодобово відновлювати систему, щоб якомога швидше забезпечити надійне електропостачання. Через це можливе додаткове обмеження споживання.

- Тому місцями в оперативному режимі можливі тимчасові відключення, щоб зменшити навантаження на електромережу. Вони триватимуть не більше кількох годин. Це необхідний для енергосистеми процес, який зберігає її баланс і пришвидшує відновлення, - пояснив Лунін.

Міський голова Полтави Олександр Мамай також попереджає, що у різних мікрорайонах міста будуть проводити тимчасові періодичні відключення для того, аби зберегти об'єм електроенергії та живлення для всієї громади.    

Полтавцям рекомендують зарядити свої телефони і павербанки; зробити запас питної і технічної води та їжі; зберігати спокій і не піддаватися паніці.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах