Отримай відповідь: коли Україна може повернутися до графіків відключень світла

Отримай відповідь: коли Україна може повернутися до графіків відключень світла.

Отримай відповідь: коли Україна може повернутися до графіків відключень світла. Фото: Vgorode

Події
07 грудня 2022 13:10

Енергетики обіцяють, що зовсім скоро Україна може повернутися до відключень світла за встановленими графіками. Це питання зараз є наразі найбільш актуальним у соцмережах, тож фахівці роблять все можливе, щоб повернути світло до споживачів. Їм знадобиться менше, ніж тиждень, але є одна умова.

Наразі в енергосистемі країни ще спостерігається дефіцит. Коли його знизять до потрібного рівня, то світло знову вимикатимуть не на довго та за графіками.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це в інтерв'ю для "Радіо НВ" розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

У кожній області України споживачі поділені на три черги. Як тільки енергосистема досягне того рівня, що буде можливо вимикати лише одну чергу замість двох, то будуть відновлені стабілізаційні відключення. Тоді, як і було раніше, три черги будуть поперемінно відключати від енергопостачання і це буде відбуватися в плановому режимі.

- Ми зараз досить близькі до того, щоб привести дефіцит потужності до таких параметрів, коли ми знову зможемо повернутись до планових графіків, - наголосив Кудрицький.

За його словами, енергетикам для цього потрібно ще 2-3 дні. За умови, якщо не буде нових обстрілів, то до планових графіків повернемося вже цього тижня.

Кудрицький говорить, що робота нашої протиповітряної оборони - феноменальна. 

- Я хочу сказати, що, безумовно, якби не ППО, енергетикам самим було би неможливо втримати цей енергетичний фронт, - говорить він.Н

Голова правління "Укренерго" також розповів, що обленерго не можуть швидко збільшити кількість ремонтних бригад, адже фахівців важко знайти на ринку праці. Це мають бути фахові, підготовлені для роботи з електричним струмом люди. Попри це, в компанії працює досить багато людей, які вже займаються відповідними роботами. Бракує лише обладнання.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у компанії YASNO розповіли про наслідки ракетної атаки з боку РФ 5 грудня. Енергетики вдало виконали свою роботу, але нові удари "відкинули" їх до ситуації, яка спостерігалася тиждень тому. Зараз вони ліквідують всі наслідки атаки і готуються повертатися до стабільної роботи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах