Для поїздів закуплять нові подушки, матраци та постільну білизну: що зміниться

В Україні для поїздів закуплять нові подушки, матраци та постільну білизну.

В Україні для поїздів закуплять нові подушки, матраци та постільну білизну. Фото: Укрзалізниця

Події
28 лютого 2023 14:35

В Україні в поїздах оновлять постільну білизну, подушки, матраци та чохли для них. "Укрзалізниця" оголосила відповідні тендери на закупівлю всього необхідного.

Перед оголошенням закупівлі в компанії провели кілька відкритих зустрічей із виробниками, постачальниками тканин та технологами. Технічні вимоги переглянули, щоб вироби зберігали свою якість протягом усього терміну експлуатації, а пасажири отримували максимальний комфорт.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Граничні терміни постачання продукції збільшили із 30 до 60-90 днів, щоб розширити коло учасників. Початкові ціни встановлені з урахуванням нижніх комерційних пропозицій від різних представників ринку. За окремими позиціями ціни значно змінилися від попередніх закупівель 2021 року через зміну технічних вимог та зростаючих витрат виробників.

Що зміниться?

  • Подушки та чохли для них.

Було: негігієнічний алергенний наповнювач пух-перо та синтетичний матеріал вторинної сировини низької якості, через яку наповнювач збивався у грудки.

Стане: силіконізований синтепон, сучасний високотехнологічний синтетичний матеріал. Чохол буде із спеціальної стьобаної тканини, що забезпечить довговічність виробу.

  • Постільна білизна.

Було два види матеріалу, базові технічні параметри.

Стане: три види матеріалу - бязь (залишають поки що як найекономніший варіант, щоб охопити якнайбільше вагонів), сатин (покращення вимог до матеріалів білизни, збільшення щільності рушників), поплін (натуральна тканина з більш щільним плетінням, ніж у бязі, що забезпечить гігроскопічність влітку і збереження тепла взимку, тестуватимуть як варіант "посеред" бязі і сатину).

  • Матраци та наматрацники.

Було: наповнювач – синтепон, швидко зношується та збивається у грудки. Наматрацник із ковзної синтетичної тканини, яку немає можливості прати.

Стане: наповнювач - з пінополіуретану з ортопедичними можливостями, зносостійкий. Наматрацник - із спеціального антиковзного матеріалу, можна прати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах