«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин

«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин - фото

«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин - фото

Події
17 березня 2023 12:56

За три місяці в рамках соціальної програми «Ф-підтримка» тварин, врятованих з «гарячих» точок, силами небайдужих українців, бізнесу та благодійників зібрано понад 370 000 гривень. Ці кошти регулярно спрямовуються на закупівлю корму і нових будок для таких пухнастиків.

«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин

Тисячі безпритульних тваринок, врятованих з-під обстрілів та переміщених з «гарячих точок», потребують людської допомоги. Саме тому наприкінці 2022 року благодійний фонд Happy Paw та всеукраїнська мережа Фокстрот ініціювали програму «Ф-підтримка» та однойменний збір коштів для притулків, що прийняли до себе евакуйованих «хвостиків» або були повністю переміщені із зони бойових дій.

На сьогодні вже вдалося зібрати понад 370 000 гривень і допомогти 3961 тваринці з 20 притулків: вони отримали 4991 кг корму і 20 новеньких будок.

«Евакуація притулків і тварин у більш безпечні регіони є єдиною можливістю врятувати їх від війни. Тому наше завдання як фонду максимально підтримати волонтерів і притулки, які вимушені були почати життя з чистого аркушу на новому місці або ж прийняли пухнастих біженців, що пережили пекло. Ми дуже цінуємо те, що у цій важливій справі нас підтримала мережа Фокстрот та небайдужі благодійники», –коментують у фонді допомоги безпритульним тваринам Happy Paw.

«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин


Зокрема, протягом лютого 1284 кг корму передано в 7 притулків, де живуть 1354 «хвостиків»:

- притулок «Манана» (Київська обл.) – 100 кг корму. Під час окупації Київщини його працівники врятували десятки хворих і покинутих тварин. Наразі опікується 218 тваринками.
- «Кохані безхатченки» (м.Кременчук) – 150 кг корму для 260 пухнастиків-його мешканців. Прийняли 7 котиків з Торецька та з десяток з Харківщини – усі були домашніми, але покинуті (іноді прямо в переносках).
- «Безпритульний світ» (м. Біла Церква) – 180 кг корму для 338 тварин. Працівники притулку регулярно їздять евакуювати тварин у зони деокупації: Чернігівщину, Миколаївщину, Херсонщину.
- притулок Олени Таран – евакуйований з Херсону. 125 котикам закуплено 103 кг корму.
 - «Лада» – евакуйований з Бахмута, 183 тваринки отримали 375 кг корму
- притулок Вікторії Бондаренко (м.Миколаїв) значно постраждав від ворожих обстрілів, вигоріла велика частина території. Наразі там проживає 185 тварин, для яких закупили 225 кг корму.
- у притулку «Велике серце», (Київська обл.) проживає 45 песиків, частина з яких – врятовані з Лиману, Сумської і Донецької областей, з Горенки, що на Київщині. Закупили 150 кг корму.

«Ми вдячні кожному і кожній, хто не залишається осторонь проблем покинутих напризволяще тваринок – рятує їх з гарячих точок, щодня піклується в притулках, донатить, закуповує і доставляє корм. Ці всі кроки об’єднують нас і, водночас, зберігають «пухнасті» життя, дають їм шанс ще зустріти свою людину і знайти новий, затишний дім», – зазначила Ольга Вітомська, в.о. маркетинг директора Фокстрот.

«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин«Ф-підтримка» працює: як українці нагодували 4 тисячі безпритульних тварин


Програма «Ф-підтримка» триває і долучитися до неї дуже просто. Переходьте на сторінку фонду happypaw.ua, відкривайте розділ «Разова допомога тваринам» і підтримайте тваринок, переміщених із зони бойових дій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах