Отримай відповідь: що буде, якщо не оновити свої дані в ТЦК протягом 60 днів

 Отримай відповідь: що буде якщо не оновити свої дані в ТЦК протягом 60 днів -

Отримай відповідь: що буде якщо не оновити свої дані в ТЦК протягом 60 днів - фото: focus.ua

Події
15 квiтня 16:50

У Верховній Раді 11 квітня прийняли новий мобілізаційний законопроект №10449. Мобілізаційний закон на законодавчому рівні зобов’язує всіх чоловіків протягом 60 днів прийти та оновити військового облікові дані у ТЦК. Vgorode з'ясував, які наслідки будуть, якщо проігнорувати дану вимогу.

Закон вступить в силу уже в середині травня, але ключовою датою буде середина липня, саме тоді закінчиться 60 денний термін коли всі військовозобов’язані повинні були оновити свої дані у ТЦК.

Можна припустити, що багато українців проігнорують дану вимогу, адже якщо у них немає відстрочки, то їх чекає мобілізація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Тож, перше що загрожує чоловіку, якщо він не оновить дані у ТЦК це штраф у 1700 гривень. Але слід нагадати, що 10 квітня у Верховній Раді ухвалили нові штрафи за ухилення від військового обліку.

Наразі законопроєкт №10379 готується до правок і другого читання, після його ухвалення та публікації штраф за ухилення від військового обліку становитиме від 17 до 25 тисяч гривень. Також військовозобов’язаного через суд можуть обмежити в праві керувати автомобілем.

Якщо і це не спрацює, то за законом у поліції буде право під час будь-якої перевірки затримати військовозобов’язаного, який не оновив свої дані, та доставити його до ТЦК.

Нагадаємо, 11 квітня 2024 року, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та загалом проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку".

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах