УЄФА розпочав справу проти Української асоціації футболу через пісню фанатів про Путіна

УЄФА розпочав справу проти Української асоціації футболу через пісню фанатів про Путіна.

УЄФА розпочав справу проти Української асоціації футболу через пісню фанатів про Путіна. Фото: tsn.ua

Спорт
16 лютого 2022 16:00

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив дисциплінарну справу проти Української асоціації футболу через поведінку українських уболівальників під час матчу Євро-2022 з футзалу між Україною та Росією.

Як повідомили в УЄФА, причиною перевірки стали пісні "Путін ху*ло" та "Хто не скаче той м*скаль", виконані українськими фанами на трибуні.

"Після розслідування, проведеного інспектором УЄФА з етики та дисципліни у зв'язку з повідомленнями про інциденти, які, ймовірно, мали місце під час півфінального матчу чемпіонату Європи з футзалу 2022 року між Україною та Росією, який відбувся 4 лютого 2022 року в Нідерландах, проти українців асоціації було відкрито дисциплінарне провадження за можливе порушення Дисциплінарного регламенту УЄФА вболівальниками", - повідомили в УЄФА.

Деталі розслідування обіцяли оприлюднити пізніше.

Нагадаємо, диктор під час гри просив уболівальників не використати нецензурну лексику. У Росії на телебаченні після кричалки про Путіна включили інтершум, щоб заглушити українських уболівальників.

Півфінальний матч Євро-2022 з футзалу "жовто-сині", на жаль, програли, випустивши пенальті наприкінці гри. Виграти "бронзу" теж не вдалося: збірна Іспанії була сильнішою. Чемпіонами Європи стали португальці, які у фіналі здобули перемогу над Росією.

Раніше Vgorode повідомляв, що російським фігуристам не вручать "золото" на Олімпіаді через допінговий скандал.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах