5 правил догляду за пилососом вдома

Техно
29 квiтня 2023 11:17

Щоб порохотяг швидко та ретельно вбирав весь бруд, він потребує регулярного догляду. Способи залежать від того, яку саме модель ви вибрали. Є загальні поради, яких важливо дотримуватися. Тоді щоразу під час прибирання пристрій працюватиме так, наче ви придбали його вчора.

how-to-clean-your-vacuum-cleaner-6405f66283ee4.jpg?crop=1.00xw:0.899xh;0,0&resize=1200:*how-to-clean-your-vacuum-cleaner-6405f66283ee4.jpg?crop=1.00xw:0.899xh;0,0&resize=1200:*

Як зрозуміти, що порохотяг потребує чистки

Головним сигналом є те, з якою силою він втягує сміття. Особливо, якщо то не пил, а більш складні забруднення – дрібна земля чи шерсть із хатніх улюбленців.

Пам’ятайте, якщо ви активно використовуєте порохотяг понад 10 хвилин, потужність може зменшитися сама по собі. Така особливість деяких моделей. В інших випадках найімовірніше вашій техніці потрібне очищення. 

Перед застосуванням будь-яких рекомендацій ознайомтеся з інструкцією до вашої моделі або запитайте рекомендацію в консультантів, які продають пилосос у Харкові допоможуть спростити процес догляду за технікою.

Правило № 1. Чистіть порохотяг після кожного прибирання

Особливо, якщо воно було генеральним, та ви тривалий час використовували пристрій. Або ж знаєте, що вам довелося прибрати велику кількість бруду. Очищення відразу дозволить швидко почати роботу наступного разу. Те ж стосується пристроїв із циклонними або аквафільтрами. Нехай це стане щотижневим ритуалом, щоб ваша техніка справно слугувала вам роками.

Правило № 2. Очищайте не лише контейнер, а й фільтри

Це стосується традиційних порохотягів із багаторазовими мішками, до яких збирається весь пил та бруд. Коли ви відключили порохотяг із мережі та дістали контейнер, також обережно вийміть фільтри. Промийте їх під проточною водою та залиште до повного висихання.

Правило № 3. Раз на 6 місяців змінюйте фільтри

Це компонент, який найшвидше зношується та впливає на те, наскільки якісно працює ваш пристрій. Частоту зміни фільтрів на нові регулюйте залежно від того, наскільки часто ви використовуєте порохотяг та який бруд вам доводиться прибирати.

Правило № 4. Очищайте щітки та насадки

Щоразу після прибирання знімайте велике сміття, як волосся, наприклад. Ретельнішу чистку пінцетом або ножицями проводьте окремо. Достатньо робити так після кожного п’ятого прибирання. Такої періодичності вистачить, щоб пристрій легко підбирав сміття з першого разу.

Правило № 5. Витирайте пил із поверхні порохотяга

Часто бруд накопичується зовні техніки або всередині біля контейнера. Пройдіться ледь вологою ганчіркою, щоби прибрати зайвий пил. Це допоможе вашим фільтрам залишатися чистими до наступного прибирання. Також приділіть увагу шлангу та трубці порохотяга – їх теж треба протирати та промивати одночасно зі щітками. Якщо ви відчуваєте, що вас пилосос застарів, та навіть догляд за ним не допомагає, зверніться до Алло.Юа в Харкові. Адже порохотяг – це важливий помічник з прибирання, тому він повинен бути справним, а краще – новеньким.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах