Українці почали масово переоформлювати свої автівки

Українці почали масово переоформлювати свої автівки -

Українці почали масово переоформлювати свої автівки - фото: goldcars.com.uа

Транспорт та інфраструктура
24 квiтня 16:42

В сервісних центрах МВС спостерігається збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами. Ця послуга має найбільший попит серед автовласників

Як повідомляє Головний сервісний центр МВС України, впродовж квітня цього року в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ спостерігається збільшення кількості реєстраційних дій із транспортними засобами.

Зокрема, за перший тиждень цього місяця у сервісних центрах МВС було проведено 43 578 реєстраційних дій. Впродовж другого тижня - 48 784, а третього - 61 816. Всього з початку цього місяця станом на 22 квітня кількість реєстраційних операцій зросла на 42%.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Найбільше спостерігається попит на перереєстрацію по договору купівлі-продажу та дарування. З початку квітня було оформлено 110 997 за договорами купівлі-продажу, а за аналогічний період березня - 74 389.

Крім того, збільшилась кількість перереєстрацій транспортних засобів за договором дарування. За перші три тижні квітня було здійснено 2564 таких операцій, а за аналогічний період березня - 444.

Яка причина такого стрімкого збільшення кількості перереєстрацій?

Ймовірно, така активність пов'язана з тим, що 11 квітня Верховна Рада ухвалила в закон про мобілізацію. Згідно з ним представники ТЦК і СП можуть вилучити транспортний засіб на потреби ЗСУ в українців, у власності яких є більше одного транспортного засобу. 

Тобто якщо особа має два транспортні засоби, то один може бути вилучений на потреби ЗСУ. Мобілізувати транспортний засіб можуть представники ТЦК і СП. Повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації.

Перед тим як забирати автомобіль, мають провести оцінку авто і забиратимуть той, який більше підходить для оборонних потреб.

Перед вилученням транспортного засобу у приватної особи обовʼязково мають провести його експертну оцінку та оцінку ринкової вартості автомобіля. Наприклад, якщо у вас є седан та позашляховик, то у вас вилучать позашляховик. Якщо у вас два позашляховики, то вилучать той, що становить меншу ринкову вартість.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах