Жителі Полтави підтримали петицію про відмову від використання газу на "Вічному вогні"

В Полтаве підтримали петицію про відмову від газу на "Вічному вогні"

В Полтаве підтримали петицію про відмову від газу на "Вічному вогні" фото: newsua.ru

Події
08 лютого 2022 08:31
Автор: Юлия Булыга

Петиція про відмову від використання газу на двох монументах "Вічного вогню" у Полтаві набрала 267 з 250 необхідних голосів і має бути розглянута міською владою.

Не забудьте подписаться на канал Vgorode.ua в Telegram 

Зазначимо, у петиції не йдеться про відмову від "Вічного вогню", а лише про пошук альтернативи використанню природного газу.

Петиція про відмову від газу на "Вічному вогні"Петиція про відмову від газу на "Вічному вогні" фото: https://petition.rada-poltava.gov.ua/petition/main

Депутат Юлія Городчанина, коментуючи петицію, відзначила досвід Бердянська, де "Вічний вогонь" замінили на світлову інсталяцію зі скла та металу.

- Тому що у них була така сама ситуація: очікувана вартість утримання вогню склала 2,4 мільйона гривень. Найцікавіше, як вважаєте, яка вартість нової інсталяції? Сьогодні саме спілкувалася з їхніми місцевими УЖКГ та підрядниками, які виконали цей об'єкт – 78 тисяч гривень, – написала Городчанина.

Vgorode писав, що ініціатором петиції став мешканець Полтави Сергій Антоненко. Він пропонує заощадити міський бюджет та знайти заміну газу на "Вічному вогні".

Міський голова Олександр Мамай стверджує, що доки він керує містом, "Вічний вогонь" на Монументі Слави діятиме постійно.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах