У Полтаві створять перші платні парковки

У Полтаві створять перші платні паркування

У Полтаві створять перші платні паркування фото:1gai.ru

Події
18 лютого 2022 09:27
Автор: Юлия Булыга

Наразі у центрі Полтави практично неможливо припаркуватися, щоб не порушити правила дорожнього руху. Водії кажуть, що змушені залишати машини там, де це робити заборонено, оскільки у місті не вистачає місць для паркування.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram 

Мало паркомісць, на думку водіїв, у дворах багатоповерхівок. Особливо це стосується нових будинків, де майже кожен має авто, а місце для нього не передбачено.

Для розвантаження доріг у місті планують створити додаткові паркування. Насамперед платні стоянки облаштують у районі вулиць Стрітенська та Пилипа Орлика, Небесної Сотні, а також Європейська. Роблять це для того, щоб водії не залишали своїх автомобілів на пішохідній частині на вулиці Соборності.

Нові паркомісця у місті будуть платними, який тариф діятиме, доки розраховують. Проте вже відомо, що більше платити доведеться у центрі, а найнижча ціна буде на околиці міста, повідомляє PTV.

"Має бути інспекція з паркування, до повноважень якої входитимуть: контроль, усунення порушень у сфері паркування, а надалі здійснюватимуть контроль за оплатою після того, як воно буде запроваджено", - коментує головний спеціаліст інтегрованого, урбаністичного розвитку міста КО "Інститут розвитку міста" Олександр Печененко.

У Полтаві перші платні стоянки мають з'явитися цього року, проте точних дат наразі не називають.

До речі, у Дніпрі платні стоянки коштують від 10 до 20 гривень.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах