Як з Полтави відправити речі за кордон та скільки це коштує

Як з Полтави віправити речі за кордон та скільки це коштує

Як з Полтави віправити речі за кордон та скільки це коштує фото: Vgorode

Події
01 травня 2022 09:09

З початку повномасштабної війни РФ проти України країну покинули понад 5 мільйонів осіб. Більшість українців залишали домівки поспіхом, рятуючи дітей та свої життя. Зараз їм потрібні речі та взуття по сезону. Відправити посилки із особистими речами з Полтави можна трьома поштами.

У місті працюють "Нова пошта", "Укрпошта" та "Meest Express", які зроблять доставку речей за кордон, але одразу попереджають, що термін доставки вказати не можуть через велику кількість відправлень. Розрахувати вартість посилки в будь-яку країну Європи можна на сайті пошти, пише "Полтавщина".

"Укрпошта" відправляє посилки евакуйованим українцям до Польщі, Румунії, Молдови, Угорщини та Словаччини зі знижкою 70% від рівня чинних тарифів на доставку з 11 березня до закінчення воєнного стану.

На сайті "Нова пошта" також є розрахункова таблиця та вимоги до міжнародного відправлення. Завдяки спеціальної послуги "Речі з дому за кордоном" можна відправити лише вживані речі — одяг, взуття, засоби гігієни.

Для того, щоб відправити посилку "Новою поштою", потрібно заповнити заявку на сайті і лише після цього можна йти у відділення із речами.

Також відправити особисті речі рідним можна поштою "Meest Express", на сайті якої також є розрахункова таблиця.

Що треба знати, щоб скористатися послугою:

  • країну, місто, індекс та точну адресу, куди потрібно доставити відправлення. Крім того, назвати ПІБ, контактний телефон та адресу електронної пошти одержувача;
  • Відправлення на "НП" треба принести обов’язково у розгорнутому вигляді, щоб зробити його загальний опис відповідно до митного законодавства та встановити оголошену вартість;
  • "Нова пошта" співпрацює з компанією експрес-доставки та логістики UPS, тому можливо, що отримувачу доведеться доплатити певну суму за послуги цієї компанії. Про вартість послуг можна дізнатися на сайті компанії або за телефоном гарячої лінії.

Нагадаємо, в посилках забороняється відправляти ліки та медичні препарати.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах