Переговори між Україною та Росією зупинилися: у чому причина

Переговори між Україною та Росією зупинилися: у чому причина.

Переговори між Україною та Росією зупинилися: у чому причина. Фото: golosameriki.com

Події
17 травня 2022 20:27

На жаль, українській делегації поки що не вдається домовитись із РФ дипломатичним шляхом. Раніше консультації представників нашої країни та Росії йшли постійно в онлайн-форматі. Але зараз вони зупинилися.

Про три причини, чому це сталося, розповів журналістам радник голови Офісу президента та член української делегації Михайло Подоляк. Також він поділився, за яких умов переговорний процес відновлять.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Першою причиною, чому з противником не вдається домовитися дипломатичним шляхом, Подоляк називає нерозуміння Росією сьогоднішніх процесів у світі і того, що Федерація в них виступає у вкрай негативній ролі.

По-друге, як каже радник голови ОП, Росія не розуміє, що у будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами Росії. Україна готова оборонятися, її професійний опір лише наростає. Тому РФ досі не вдалося досягти своїх цілей.

Третьою причиною вимушеної паузи в переговорах є те, що Росія ніяк не може відмовитись від пропагандистського нагнітання на внутрішньому ринку, і тому політична еліта боїться говорити правду. Зокрема про те, що тепер із війни треба виходити на зовсім інших умовах, ніж раніше. РФ вважає за краще продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди лише внутрішнього споживання. Російські політики та ЗМІ продовжують давати коментарі шантажного типу щодо переговорів.

- Росія абсолютно хоче побачити у дії всі пакети міжнародних економічних санкцій та остаточно зрозуміти справжню "боєздатність" своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації. Такою, на мою думку, є стратегічна мета росіян: все або нічого, - сказав Михайло Подоляк.

Радник голови ОП заявив, що на сьогоднішній день не йдеться про "вихід або не вихід" з переговорного процесу української делегації. Для продовження консультацій з РФ необхідна доцільність та конкретика на даному етапі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що радник голови ОП Олексій Арестович ще наприкінці березня відповів на поширене питання українців – навіщо потрібні мирні переговори із РФ. За його словами, на переговорах обговорюються компроміси, на які готові йти обидві сторони для мирного завершення війни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах