Затримали на хабарі: що відомо про справу начальника Миргородської РВА

Що відомо про справу начальника Миргородської РВА

Що відомо про справу начальника Миргородської РВА фото: ТСМ

Події
27 травня 2022 12:18

Затриманий начальник Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко повернувся до роботи після внесення застави. Чиновник стверджує, що не вимагав із підприємця коштів та має наміри довести свою непричетність у суді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Віктора Іваненка затримали 21 травня. За версією слідства чиновник вимагав у місцевого підприємця 500 тисяч гривень хабара за неперешкоджання ведення бізнесу.

Суд призначив Іваненку заставу у 567 тисяч гривен, хоча прокуратура просила 12 мільйонів гривен. Заставу внесли 22 травня й наразі начальник Миргородської райдержадміністрації перебуває на робочому місці.

Чиновник розповів "Полтавщині", що заставу внесли його друзі та члени родини. Гроші збирали близько 10 осіб.

Допомога ЗСУ

25 травня Полтавська Асоціація фермерів і приватних землевласників імені В.Чміленка опублікувала своє звернення щодо затримання Віктора Іваненка. Фермери вважають, що Іваненка підставили.

Справа в тому, що 20 травня на розрахунковий рахунок Асоціації фермерів надійшли 50 тисяч гривен від місцевого підприємця Павла Черкаса. Наступного дня затримали Іваненка, а рахунок Асоціації фермерів заблокували.

Фермери вимагають залишити Іваненка на посаді, а підбурювачів притягнути до відповідальності. Також волонтери вимагають розблокувати рахунок Асоціації фермерів, на якому розміщено 1,5 млн грн.

Іваненко стверджує, що особа, яка подала заяву в поліцію, самостійно перерахувала кошти у фонд громадської організації — 50 тисяч гривен. Фонд працює винятково на добровільних засадах. Але позивач вважає його прокладкою, через яку проходять певні схеми й через яку чиновник отримав неправомірну вигоду.

Що каже влада області

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін зазначив, що зняти з посади чинного голову Миргородської районної державної адміністрації, можна тільки за наказом президента України.

Відповідного наказу Лунін не отримував. Тому після внесення застави, начальник Миргородської райдержадміністрації повернувся до виконання робочих зобов’язань. Наразі він готовий відстоювати свою честь і совість через судові засідання.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах