Митника, що попався на хабарі з Полтави, судитимуть у Києві

Митника, що попався на хабарі з Полтави, судитимуть у Києві

Митника, що попався на хабарі з Полтави, судитимуть у Києві фото: poltava.to

Події
17 липня 2022 10:16
Автор: Юлия Булыга

Держбюро розслідувань передало до суду справу стосовно заступника начальника митного посту "Полтава" Андрія Коломойця. Його було затримано на початку травня на хабарі у $3000.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як вдалося з'ясувати слідчим, на початку 2022 року представник дочірньої компанії британської Exalo Drilling, яка займається бурінням свердловин для видобутку корисних копалин, звернувся до Андрія Коломойця. Компанія хотіла отримати дозвіл на пролонгацію терміну тимчасового ввезення обладнання для бурильних робіт у Полтавській області. На той час Коломоєць обіймав посаду заступника начальника митного посту "Полтава" – начальника відділу митного оформлення №1 Полтавської митниці, пише "Полтавщина".

У відповідь на запит іноземної компанії підозрюваний запропонував зустрітись для обговорення подробиць. 21 січня, під час першої зустрічі, представник компанії передав Коломойцю першотвори заяв на продовження терміну тимчасового ввезення обладнання. Тоді ж з'ясувалося, що необхідно продовжити ще 103 митні декларації.

Митник сказав, що ці послуги потребуватимуть заохочення. Вартість своєї роботи він обіцяв написати пізніше у месенджері Signal. За чотири дні він заявив, що хоче отримати за кожну декларацію по 850 гривень. Тобто загалом близько $3000.

22 квітня представник Exalo Drilling передав Коломойцю першу частину хабара – $1500. Другу частину 3 травня митнику передала вже інша людина. Одразу після передачі "винагороди" підозрюваного затримали.

5 травня Коломийця усунули з посади заступника начальника митного посту, терміном до 4 липня. Окрім того, його відправили під варту до 1 липня. Інформації про продовження запобіжного заходу та термін відсторонення немає.

7 липня обвинувальний акт щодо Коломойця був направлений до Печерського райсуду Києва. Якщо суд визнає докази слідства переконливими, митнику може загрожувати від 5 до 10 років позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах