У Полтаві у дітей забирають подаровані набори першокласників

У Полтаві у дітей забирають подаровані набори першокласників

У Полтаві у дітей забирають подаровані набори першокласників фото: pl.vgorode.ua

Події
09 вересня 2022 12:59
Автор: Юлия Булыга

У Полтаві вчителі отримали наказ забрати у школярів подаровані їм набори першокласників. Постачальник здивований рішенням місцевої влади, та каже, що йому нічого не відомо про причини такого вчинку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Батькі деяких школярів звернулися до ЗМІ з повідомленням, що у дітей, які цього річ пішли у перший клас, забирають подарунки до 1 вересня. Вчителі роздавали пакунки у школах, а тепер вимагають віддати, пише "Полтавщина".

Так не має бути

Постачальник подарунків ФОП Максим Кривенко каже, що знає про ситуацію з поверненням подарунків, але не має пояснень цьому рішенню.

Наразі є інформація, що після розподілу та вручення наборів заступниця міського голови Світлана Тарашевська дала доручення зібрати їх назад. Про це каже заступниця начальника управління освіти Леся Марталішвілі.

- Чому так сталося, я не знаю. Для мене це загадка. Також я не розумію, чому були прописані такі конфліктні умови тендера: поставка мала відбутися ще до заключення договору. Так не має бути, — зазначив Кривенко.

За інформацією з Prozorro, визначення переможця на поставку 3200 пакунків з канцелярією за 2,8 млн гривень відбулося 25 серпня. Але тендер передбачав терміни постачання до 29 серпня. Проте за процедурою, перед укладанням договору має пройти 10 днів — для того, щоби інші учасники могли оскаржити результат.

Кривенко підкреслює, що він, як переможець, мав виконати умови тендера ще до підписання угоди. Він пішов на цю умову, щоб не втратити договір та не підвести дітей.

Однак, за його словами, подібні проблеми у договорах із Департаментом освіти в його практиці — постійні. До того ж підприємець ще не отримав оплати за поставку канцелярії.

Виконком мовчить

Світлана Тарашевська, яка ніби то дала доручення повернути подарунки, не стала спілкуватися з журналістами на цю тему, та заблокувала номер редакції.

Наразі виконком не прокоментував скандальну ситуацію.

До речі, у деяких школах Полтави вчителі не роздали набори для першокласників. На питання батьків вони відповіли, що "все одно доведеться повертати".

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах