На Полтавщині збили дві ракети РФ: що відомо

На Полтавщині збили дві ракети РФ

На Полтавщині збили дві ракети РФ фото: slovoidilo.ua

Події
12 вересня 2022 07:10
Автор: Юлия Булыга

Учора, 11 вересня, під час повітряної тривоги підрозділи Повітряних Сил Полтавської області збили дві російські ракети. Ще сім крилатих ракет було знищено на Дніпропетровщині. З них 5 – Х-101, 2 – "Калібр". Загалом армія РФ випустила по Україні 11 крилатих ракет.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомило повітряне командування "Схід".

Перебої зі світлом

Ракети на Полтавщині були збиті у Кременчуцькому районі. Практично відразу після їхнього знищення, приблизно о 20:00, в області почалися перебої з електрикою та водою.

Мешканці Полтави повідомляли в соцмережах про низьку напругу в електромережі — близько 135 вольт на вході. Тому більшість побутової техніки не працювала.

О 20:27 міський голова Полтави Олександр Мамай підтвердив проблеми з електрикою у кількох східних областях України та рекомендував вимкнути електроприлади із мережі.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін пояснив, що ракети все ж таки потрапили по важливих енергетичних об'єктах у Харківській та Дніпропетровській областях. Внаслідок чого в мережі впала напруга. "Укренерго" терміново перепідключало постраждалі області.

О 20:40 у пабликах Полтави почали з'являтися повідомлення про високу напругу в мережі – 250-270 вольт. У деяких городян постраждала побутова техніка.

Приблизно о 20.50 у Полтаві поступово почали повертати водопостачання.

О 22:03 Лунін повідомив, що світло та водопостачання відновили у всіх районах Полтавщини. Проте енергетики продовжували стабілізувати рівень напруги.

Згоріли нові тролейбуси

Приблизно о 21:00 ТГ-канал "Транспорт Полтава" повідомив про чотири тролейбуси, в яких через перепад напруги в електромережі почалися пожежі та задимлення. Відомо, що НП сталися на Мотелі, на вулицях Європейській та Гетьмана Сагайдачного. Пасажири не постраждали.

У Полтаві горіли нові тролейбусиУ Полтаві горіли нові тролейбуси фото:https://t.me/transportpoltavy

О 22:28 усі тролейбуси поїхали до депо своїм ходом.

Запізнилися потяги

Через проблеми з електрикою о 21:09 "Укрзалізниця" повідомила про затримку руху поїздів №1 Харків – Івано-Франківськ та №786 Київ – Шостка.

Реакція президента

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок обстрілу повністю було знеструмлено Харківську та Донецьку області, частково – Запорізьку, Дніпропетровську та Сумську області.

- Терористи РФ залишаються терористами та атакують критичну інфраструктуру. Жодних військових об'єктів, мета - позбавити людей світла та тепла, - прокоментував Зеленський.

Вранці 12 вересня у Полтаві повідомляють про проблему зі зв'язком Life. Поки що причини невідомі.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах