Україна обміняла збитого пілота РФ, мати якого живе у Кременчуці

Україна обміняла збитого пілота РФ, мати якого живе у Кременчуці

Україна обміняла збитого пілота РФ, мати якого живе у Кременчуці фото: https://ua.krymr.com

Події
17 вересня 2022 11:50
Автор: Юлия Булыга

32-річний російський майор Олексій Головенський брав участь в операціях як пілот багатоцільового винищувача Су-30СМ. Він погодився на участь у війни попри те, що має родичів на Полтавщині, а його дружина — у Харкові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку березня у Миколаївській області збили російський Су-30СМ. Пілот Олексій Головенський встиг катапультуватися. Ворога знайшов та затримав працівник прикордонної служби з позивним "Щасливчик".

Після повномасштабного вторгнення Росії 32-річний майор 43-го окремого морського штурмо-авіаційного полку, командир авіаційної ескадрильї в/ч 59882 виконав не менш як 7 бойових вильотів. Його завданням була авіаційна підтримка сил вторгнення РФ, повітряна розвідка й невибіркові бомбардування об’єктів на Миколаївщині.

В полоні Головенський розповів, що 5 березня вилетів з аеродрому в Саках. Через 30 хвилин був збитий силами ППО. Тоді ж він зізнався, що його рідна матір живе у Кременчуці, родичі його дружини — у багатостраждальному Харкові.

29 червня відбувся обмін "144 на 144". Імовірно, саме тоді Росії передали Олексія Головенського. Журналісти "Крим.Реалії" зв’язалися з ним у соцмережах і він повідомив, що "у нього все добре і він перебуває на лікуванні".

Прикордонника, який затримав майора РФ, відзначили почесним нагрудним знаком "За заслуги перед Збройними Силами України".

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах