НАБУ повідомило про підозру єкс-керівникам Полтащини

НАБУ повідомило про підозру єкс-керівникам Полтащини

НАБУ повідомило про підозру єкс-керівникам Полтащини фото: poltava.to

Події
27 жовтня 2022 12:10
Автор: Юлия Булыга

Вчора, 26 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру в одержанні 176 тисяч євро та автомобіля в якості неправомірної вигоди, а також шахрайстві колишньому голові Полтавської ОДА та його спільникам. Мова йде про екс-голову Полтавської ОДА Валерія Головко, його заступника Андрія Пісоцького та радника Олександра Літвінова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За повідомленням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в серпні 2017 року голова ОДА звернувся до бізнесмена з "проханням" хабаря. За 176 тисяч євро, що на той час складало понад 5 млн грн, голова обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у тендерах, укладання з ними договорів експлуатаційного утримання місцевих доріг та оплати наданих послуг з бюджету.

У листопаді, не виконавши обіцянку, посадовець знов почав вимагати хабар і в грудні 2017 року він отримав від того ж підприємця Mercedes-Benz люкс-класу вартістю понад 7,5 млн гривень. Тоді це назвали подарунок на день народження.

У січні 2018 року посадовець отримав від того самого підприємця позику, яку повністю повертати не став. Зокрема, йому надали 85 тисяч євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн гривень. Голова ОДА повернув лише 50 тисяч доларів.

Дії Валерія Головка кваліфікували за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) та ч. 4 ст. 190 ККУ (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Аналогічні повідомлення про підозру, але з додатковою кваліфікацією за ч. 5 ст. 27 ККУ (Пособництво), цього ж дня вручили й обом співучасникам — Андрію Пісоцькому та Олександру Літвінову.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах