Зрадник з Полтави допомагав окупантам РФ мародерити у Херсоні

Зрадник з Полтави допомагав окупантам РФ мародерити у Херсоні

Зрадник з Полтави допомагав окупантам РФ мародерити у Херсоні фото: ord-ua.com

Події
28 листопада 2022 10:41
Автор: Юлия Булыга

Одним з тих, хто допомагав російським окупантам розграбовувати й масово мародерити у захопленому Херсоні був товариш місцевого гауляйтера Кирила Стремоусова Сергій Чередніченко родом з Полтави.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це розповів редактор херсонського видання "Мост" Сергій Нікітенко.

За його словами, мародерство у Херсоні під проводом Чередніченка було не просто масовим, а ще й дріб’язковим. З міста вивозили дитячі потяги-атракціони, крали дріб’язок з кабінетів чиновників Херсонської обласної державної адміністрації й навіть єнота з зоопарку.

-Вивезли усе цінне обладнання з приватних заводів. Це все творили місцеві ділки. Наприклад, Сергій Чередніченко – товариш Іллі Киви та Кирила Стремоусова – він очолив в окупаційній адміністрації "Фонд державного майна". Чередніченко з’явився у Херсоні у квітні, займався "комунальним майном", - розповів журналіст.

Вже відомо, що псевдофонд Чередніченко вкрав у місцевих автосалонах 180 автомобілів. Діяли вони вкрай зухвало. Одного разу люди колаборанта прийшли до мережі автосалонів під виглядом комісії з перевіркою, а насправді усе опечатали й "націоналізували". Вкрадені авто вивезли у різних напрямках. Частина машин залишилась у незаконній військово-цивільній адміністрації, а інші продали.

Наразі Сергій Чередніченко засуджений в Україні, але переховується від силовиків. Відомо, що він з'являвся на похоронах Стремоусова в Криму, куди втік напередодні звільнення Херсона.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах