У Полтаві без пояснень засекретили витрати на "Пункти Незламності"

У Полтаві без пояснень засекретили витрати на "Пункти Незламності"

У Полтаві без пояснень засекретили витрати на "Пункти Незламності" фото: poltavawave.com.ua

Події
29 листопада 2022 10:37
Автор: Юлия Булыга

Полтавська міська рада засекретила інформацію щодо витравт на закупівлю генераторів, буржуйок, Starlink та іншого обладнання для пунктів обігріву, які містяться у програмі підтримки переселенців.

Програму засекретили без пояснень й тепер звичайні громадяни та навіть депутати не знають, на що і скільки витрачають бюджетних коштів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кошти на подовжувачі не передбачили

Відомо лише те, що інформація є у розпорядників коштів — профільних управлінь. Однак через "засекреченість" батькам та вчителям доводиться докуповувати необхідні речі за власні гроші. Наприклад, влада каже, що закупка подовжувачів не передбачена програмою. Першочергово їх хотіли брати у класах інформатики. Проте керівники деяких навчальних закладів вирішили закупити нові подовжувачі.

Як пише "Полтавщина", наразі Полтавська ОВА опублікувала адреси 32 офіційних Пунктів Незламності. Половина із цих пунктів функціонує на базі міських шкіл та садочків. Саме тут виникло найбільше проблем із забезпеченням.

Тепер вчителі однієї зі шкіл скидаються по 100 гривень на подовжувачі до генератора. В деяких школах на переноски скидаються батьки. Одна із полтавок розповіла, що в садочку з батьків збирають на воду, печиво для пункту обігріву. Кожна група отримала списки речей, які "зобов’язана" надати.

Де більше всього скарг

Голова Полтавські ОВА Дмитро Лунін повідомив, що отримав скарги від жителів області.

— Велика кількість питань від Полтави, Кременчука, Лубен, Горішніх Плавнів, Миргороду. Голови громад повинні зрозуміти, що якщо ви відкриваєте 2-3 пункти, то неможливо досягнути забезпеченням вашого населення теплом і зарядити людям гаджети й телефони. Не у всіх заявлених адресах розташовувалися Пункти Незламності. У моєму розумінні Пункт Незламності працює, коли є генератор, пічка для обігріву, гарячий чай тощо, - сказав голова Полтавщини.

Він рекомендував громадам подовжувачі за кошти громади, а не вимагати цього від вчителів. Також при тривалих відключеннях влада міст має передбачити функціонування біотуалетів.

Будьте в курсі останніх новин, підпишіться на групи Vgorode в Facebook і Viber

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах